Virkningerne af farvede lys på plantevækst

January 7

Virkningerne af farvede lys på plantevækst

Plante stofskifte processer er afhængige af visse former for energi til at producere sunde vækst og blomstring. Det synlige lysspektrum indeholder forskellige niveauer af energi, der vises som forskellige farver for det menneskelige øje. Visse farver inden for dette spektrum udløse vitale stofskifte processer i hele anlæggets levetid. Farver rød og blå giver de nødvendige mængder energi at fremme sund plantevækst.

Fotosyntese effekter

Plante fotosyntese processer er afhængige af energi, der findes inde i røde og blå farvet lys til at stimulere vækst og fremstille glukose materialer, som giver energi behov for plante stofskifte processer, ifølge plantefysiologi. Plante blade indeholder specialiserede lys receptorer designet til at fange energien indeholdt inde lysbølger. Phytochrome receptorer bruge energien indeholdt inde røde bølger til at stimulere kuldioxid absorption, et materiale, der er nødvendige til fremstilling af glukose, ifølge The plante celle online site. Cryptochrome og phototropin receptorer fange energi, der findes inde i blå bølger, som gør det muligt for planteceller til fremstilling af proteiner og aminosyrer til anlægget væv udvikling.

Frø spiring effekter

Plante frø spiring bygger på tilstedeværelsen af røde farvede lys til at udløse de indledende stadier, der udgør sætteplante vækst. I løbet af denne tid aktiverer vækst processer plantestilke at flytte gennem jordlag og trænge ind i overfladen, ifølge University of Illinois forlængelse. Spiring stadier kræver også blå farvet lys til at hjælpe med at regulere udvekslingen af ilt og kuldioxid, der finder sted inden for fotosyntese processer. Ilt fungerer som et affaldsprodukt fra fotosyntese og skal fjernes, som ligner hvordan menneskekroppe eliminere CO2-gasser gennem udånding, hedder The plante celle. Plantefysiologi rapporterer, at blå lys bølgelængder også aktiverer frøplanter at producere klorofyl pigmenter, der indeholder plante lys receptor celler.

Blomstrende effekter

Blomst eller frugt-producerende anlæg stole på virkningerne af røde farvede lys at koordinere vækst af blomster og frugt i en plante udviklingsfaser. Plante celle forklarer, at energi, der findes inde i røde bølgelængder stimulerer DNA transkription processer, som bestemmer cellestruktur og udvikling og udgør den faktiske blomst eller frugt del af en plante.

Andre farver som gul, orange og hvid kan bidrage til at plante vækst processer, men fungerer bedst, når kombineret med blå eller rød. Bestemte pære såsom fluorescerende pærer kan vises som hvide, eller "kølig hvid," selv om disse pærer faktisk udleder blå, gul og grøn bølgelængder, mens de "varm hvid" fluorescerende pærer udsender røde og orange bølgelængder. Glødepære typer udsender det meste gule og hvide bølgelængder, som har tendens til at producere svage og tynde-lignende plantestrukturer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com