Hvordan er bladene tilpasset fotosyntese?

February 15

Hvordan er bladene tilpasset fotosyntese?

Introduktion

Planter udviklet under en kompleks ordning af interaktiv levende og ikke-levende faktorer, der har kulmineret i en række indlejrede morfologiske og fysiologiske strategier til at overleve miljøbelastning. Vand stress og evnen til at foretage fotosyntese repræsenterer to af de største udfordringer planter ansigt.

Virkning af temperatur

Intensiteten af solen i uden skygge prairie giver særlige udfordringer til dens flora. Vand stress er en kendsgerning i hverdagen. Flora skal håndtere disse ofte ørkenagtige forhold og overleve for at reproducere. Transpiration, eller passage af vand fra anlægget i atmosfæren, skal holdes i skak. En måde, der planter klare er ved et fald i fotosyntese ved høje temperaturer. Dette hjælper med at bevare vand inden i anlægget.

Kuldioxid

Hvordan planter behandle kuldioxid er også en tilpasning til miljøstress. Prairie planter koncentrere kuldioxid. Dermed holder satser af fotorespiration. Fotorespiration er processen med oxiderende kulhydrater med frigivelse af CO2 gennem fotosyntese. På denne måde er anlægget i stand til at mindske virkningerne af temperatur til en vis grad.

Klorofyl

Som Knapp og Gilliam rapport, bladene af planter i områder med høj sol stråling har en højere ratio af visse typer af klorofyl. Klorofyl er nødvendigt for fotosyntese at forekomme. Højere forholdet mellem klorofyl afspejler de højere priser for fotosyntesen muligt for planter tilpasset de prærien liv.

Vand tabet

Transpiration priser er også påvirket af høje temperaturer og høj priser af solens stråling. Generelt, planter i miljøer med lav fugtighed som prærier, opleve højere satser for blad fordampning end planter i mere fugtige områder. Udvekslingen sker gennem spalteåbningerne. Spalteåbningerne er åbninger eller spalter på overfladen af bladene. Prairie planter har tendens til at have højere spalteåbninger koncentrationer på den nedre overflade af blade, ud af intensiteten af solen. Bladene er også tykkere.

Andre faktorer

Andre faktorer har også bidraget til store bluestem og andre prairie planter tilpasning til miljøet. I udviklingen af højgræssede prairie vedligeholdes brand træløse karakter af dette økosystem. Brand vil resultere i større blad tykkelse og blade masse end i uforbrændte prairie, således udstyre planter med et middel til at foretage fotosyntese selv under pres.

Græsland udviklede sig under græsning pres. Græsning har spillet en integrerende rolle i energistrømmen af økosystemet. Overveje, hvordan de to belastninger relateret. Brand stimulerer vækst og reproduktion af dominerende græsser. Store bluestem foretrækkes af buffalo, som vil spise det i større andel til dens anvendelighed. For at kompensere, har prairie planter en omfattende underjordiske rodsystem, undertiden nå over 15 fod. Planterne kan stadig overleve trods de miljøbelastning.

Konklusion

Store bluestem og andre prairie planter repræsenterer planter overlegen i deres adaptive evner. Disse planter fortsætter og bære på fotosyntese på grund af stress. Miljøbelastninger instrueret den vej, som Prærien og andre planter har udviklet sig til at maksimere deres evne til at udføre fotosyntese.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com