Hvordan til at trimme en Kiwi planten

February 15

Kiwi har aggressive vækstrater på op til 15 til 20 fod i en sæson og kan producere op til 300 lbs. frugt om året. Korrekt beskæring og uddannelse af kiwi vinstokke er integreret til styring af væksten og sikrer en god høst. Kiwi vinstokke kræver en støttestruktur som en anden plante eller et espalier. Vinter beskæring bør finde sted i løbet af den sidste uge af januar eller den første uge af februar. Summer beskæring bør ske efter blomstring. Venstre på deres egen i naturen, kiwi vinstokke kan vokse op til 100 fod ind i træer. I dit hjem haven, kan dette nemt overhale din terrasse, hvis venstre utrimmet.

Instruktioner

Hvordan til at trimme en ung Kiwi vin

• Udvikle en permanent trunk efter afslutningen af den første sæson ved at trimme tilbage alle vækst undtagen langs én vigtigste druesorter. Trimme tilbage til en fod fra jorden. Ikke trimme tilbage længere end tre eller fire knopper. Dette vil tilskynde kraftige vækst, som kan blive ført til højden af din støttestruktur ved at binde det off hver fod eller deromkring. I denne indledende fase, trimme tilbage nogen små skud, der vokser fra hovedstammen.

• Udvikle to vigtigste cordons efter udgangen af den anden sæson. Cordons vokse fra hovedstammen. Tillad ikke vinstokke at vokse gennem små mellemrum i et gitter eller et dæk; som de udvikle sig og vokse kunne dette choker dem som plante aldre. I stedet, binde dem til støttestruktur med sejlgarn hver 2 fod. I slutningen af sæsonen, skåret disse tilbage til mellem otte og 20 knopper og trim enhver lille vinstokke.

• Udvikle tilstrækkelig godt fordelte laterals på modsatte sider af stammen på 1-fods mellemrum i slutningen af den tredje sæson. Laterals vokse fra cordons, som vokser fra hovedstammen. Disse bør være trimmet efter tre år at gøre plads til nye laterals. Efter den tredje sæson, permanent form af anlægget er etableret og eneste vedligeholdelse trimning er påkrævet.

Kiwi vin vedligeholdelse

Begræns hver vin til sit eget rum af en fod. Ellers, planten vil vokse ind i en sammenfiltrede rod.

•Trim nogen skyder der begynder at krølle eller virvaret i sommermånederne. Dette giver hele planten skal have adgang til lys.

•Trim ca. en tredjedel af alle vækst i slutningen af sæsonen til at maksimere blomstring. Frugt vokser kun på vinstokke, der er mindst et år gammel.

•Klippe eller slips op nogen vinstokke, der hænger på jorden.

Tips & advarsler

  • Vinstokke, der er brudt eller usunde leder bør altid være trimmet tilbage.
  • Hvis kiwi vin har haft mange sæsoner uden at blive beskåret, så vent indtil vinteren eller du kan skade planten.
  • Trim ikke efter foråret vækst er startet. Dette kan forårsage blødninger og skader på kiwi planten.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com