Hvad gør planterne vokser opad: lys eller tyngdekraften?

February 19

Selv om planter ikke kan mener eller føler, ved de helt sikkert, hvilken vej er op. Et samspil af vækst kemikalier, lys og tyngdekraften give dem med en køreplan for frisk luft og solskin.

Typer

De to store selvoptagethed – hvordan planter orientere sig gennem ydre stimuli – er lys og tyngdekraft. Fototropisme bøjer en plante skud mod sollys, som den har brug for til at producere energi til dens celler. Den anden slags, geotropism, årsager skuddene at vokse mod jordens pull.

Teorier

Hormoner, der kaldes auxins direkte plante til at vokse opad. De ophobes i den mørkeste del af en stængel, får det til at bøje mod lys, ifølge University of Oregon. Kemiske også strømmer til den nederste del af en vandret skyde, forårsager denne sektion til at vokse fra jorden. Indiana University rapporterer en anden slags plante-tyngdekraft interaktion – en i hvilken stivelse-fyldt cellulære organeller vasken, udløser stigende vækst.

Fun Fact

NASA gennemfører botanik eksperimenter i rummet til at hjælpe belyse gravity's rolle i planternes vækst. Disse bestræbelser kunne have konsekvenser for både plads kolonisering og landbrug på jorden.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com