Pinto bønner dyrket i stor højde

February 26

Pinto bønner dyrket i stor højde

Pinto bønner dyrket på en højtliggende Se og smage den samme som dem, der dyrkes i de nedre luftlag--hvis du kan bringe dem til høst, der er. Pinto bønner er en varme-sæson afgrøde, hvilket betyder, at de har brug for en omfattende vækstsæson til at modnes. De er en risikabel afgrøde i højtliggende haver og kræver særlig pleje.

Udfordringer

Pinto bønner trives i varme, lidt fugtig jord og fuld sol. Voksende dem på en højtliggende er en udfordring, fordi de har brug for en lange, varme vækstsæson og kan ikke modne før den første frost. De også tager op en hel del af værelse i haven til at få en anselig afgrøde. De fleste højtliggende gartnere har begrænset havearbejde plads på grund af klippefyldte eller skyggefulde forhold. Jord på højtliggende er ofte tynde, tørre og ufrugtbar så godt.

Løsninger

Bygge højbede til din køkkenhave, og fylde dem med høj kvalitet muldlag. Højbede varme op tidligere på foråret, giver mulighed for tidligere plantning. De er også lettere at luge og vedligeholde, og de optager mindre plads end en traditionel haven. Plant pinto bønner efter den sidste frost, og dække dem med flydende række dækker at holde dem varme og fremme hurtig vækst. Tillad bønner til at forblive på vinstokkene indtil bælg tænder tør og bønner rasle når rystet. Fjerne dem fra vinstokke og tør dem i et par dage før bombningen dem til opbevaring.

Højtliggende frø

Flere selskaber tilbyder frø tilpasset til højtliggende havearbejde. Disse planter vokser hurtigere og er også mere tolerante af koldt vejr. Forsyninger er normalt begrænset, og du kan have svært ved at finde pinto bønne frø. Overveje andre tør bønne sorter, såsom mørk rød nyre, navy eller sort skildpadde.

Overvejelser

Tørrede bønner, som sorten pinto er billigt at købe på købmand, at de fleste gartnere foretrækker at lægge deres energi i afgrøder med højere værdi. Prøv cool sæson afgrøder, som gulerødder, løg, salat, broccoli, grønkål og ærter, i højtliggende haven. Disse afgrøder trives i den afkøle voksende betingelser fundet på en højtliggende og kræver mindre arbejde og vedligeholdelse for at bringe til at høste.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com