Interessante fakta om Clematis planter

January 23

Interessante fakta om Clematis planter

Clematis planter anses for vanskeligt at vokse, og de kræver, at et par behov opfyldes. Stængler og blade skal udsættes for sollys, deres rødder skal plantes i fugtig jord og de skal have en form for støtte til deres klatring vane. Mens de kan være langsom til at begynde det første år, hvis betingelserne, clematis er meget hårdføre planter, der kan leve mere end 25 år.

Typer

Clematis--medlem af familien Ranunculaceae (Ranunkel)--er blevet kaldt "queen of the vines." Navnet "KLEMATIS" kommer fra det græske ord for vin. Der er 297 arter af clematis og mange hybrider, herunder et par busk sorter. Clematis er ikke uden sin mørke side, selv om. Alle plantedele er giftige, skaber en svær brændende fornemmelse og sår i munden hvis spist.

Blomster

Afhængigt af sorten er clematis blomster små og grupperet, klokke-formede eller flad. Hybrid versioner har blomstrer fra 4 til 10 inches tværs, med op til 100 blomster pr. plante. Arter blomsterne er fra 1/2 til 4 inches i diameter.

Solen og jordbunden

Mens clematis planter have 6 timer eller flere af direkte sollys hver dag, bør de mørkere blomster kan fade med overdreven udsættelse for sol og blive plantet på den østlige side af haven eller givet delvis skygge. Rige jordbund med en pH-værdi på 7,0 er bedst for optimal vækst.

Support

Clematis vinstokke vil rejse på tværs af jorden og over uanset objekter de støder på, medmindre de er uddannet til et espalier. Vinstokkene let tillægger wire og andre smalle støttestrukturer men kan ikke forstå bred lattices. Hvis du vil aktivere clematis til at forcere en væg eller tunge hegn, tillægge sektioner af wire eller plast mesh struktur.

Plantning

Dyrker små planter i gallon beholdere i løbet af sommeren og plante dem i haven i begyndelsen af September: indstilling kroner 1 til 2 inches under overfladen af jorden. Beskytte det nye anlæg af kredser base med et stykke hardware klud eller hønsenet.

Plantning kammerater

For at give et køligt, fugtigt miljø for clematis rødder, plante et bunddække eller overfladisk rodfæstede stauder rundt i bunden. Tilføje et lag af muld vil opnå mål. Du kan se lidt vækst de første år efter plantning, men planten sætter sin energi i at udvikle et stærkt rodsystem for fremtidige blomstrer.

Beskæring

Årlig beskæring vil tilskynde planter til at producere et godt show af blomster. Clematis vil blomstre med ingen beskæring på alle, men blomsterne kan vises primært i slutningen af vinstokke. Beskæring tidsplan er dikteret af blomstringstid. De sorter, der blomstrer i det tidlige forår skal beskæres, lige efter blomstring er færdig. Storblomstrede hybrider, der blomstrer i juni bør beskæres i februar eller marts. De sene-blomsterplanter, at bloom i efteråret bør beskæres i februar eller marts, med hele planten skæres tilbage til 2 til 3 fødder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com