Musa Basjoo vinter pleje

January 25

Musa Basjoo vinter pleje

Hardy så langt nord som USDA hårdførhed zone 4b men generelt bedst dyrkes i zoner 6 til 11, Musa basjoo, japansk hårdføre banan, er en iøjnefaldende tropiske ofte brugt som en modellen plante eller som en foundation plantning i tropisk tema haver. Denne kolde tolerant sort lykkes, hvor andre, mere mørt tropicals vil ikke. Anlægget er en prydplante, hvilket betyder, at det producerer ikke spiselige bananer, men ingen ser den smukke blade af denne plante vil bemærke. Plantes udendørs, kræver Musa basjoo nogle vinter beskyttelse, selv i sin hårdførhed zoner. Indendørs planter har brug for kun et par overnatningssteder til vejret om vinteren med succes. Musa basjoo kan modstå temperaturer så lave som minus 10 grader F, selvom planterne kan dø tilbage og blive hvilende indtil foråret.

Funktioner

Vokser til omkring 18 fod høje, er Musa basjoo ikke et rigtigt træ, men en pseudostem. Hvad der synes at være en trunk er faktisk stramt indpakket blade, der i sidste ende vil folde som ny vækst synes at erstatte den. I nogle områder, pseudostem eller en del af det, vil forblive intakt og oprejst efter en hård fryse, selv om intet andet overlever. Stilken beskytter knolde under jorden, som vil begynde at producere ny vækst, så snart jorden er varm nok i foråret. Blade af Musa basjoo kan vokse til imponerende størrelser, ofte 2 fod bred og mere end 5 fod lang.

Vanding

Skære ned på mængden af vand din Musa basjoo modtager i løbet af vinteren, om anlægget er holdt indendørs eller ude i gården. I gården, vælge en plantning site, der dræner hurtigt og godt, så fugt ikke indsamle omkring rødderne og fryse om vinteren.

Mulching udendørs planter

Bunke bunker af muld som højt oppe bananen plante som muligt at isolere plantens interiør fra kulden. Dette vil ikke beskytte løv, men. I tempererede zoner hvor fryser sker sjældent eller kun lejlighedsvis dækker blade med en lys tæppe eller plast, derefter muld stærkt for at beskytte stilken og holder låget på plads. Brug bark chips eller enhver anden form for barkflis, der ikke bevarer fugt.

Beskæring udendørs planter

Musa basjoo er en af de største og hurtigst voksende tropicals tilgængelige. Anlægget kan vokse 15 fødder i en enkelt sæson og kan i sidste ende nå højder på 20 fod eller mere. Siden dækker en plante denne størrelse er upraktisk for de fleste husejere, den mest effektive måde at overvintre er et udendørs prydplanter banan at skære stænglerne ned til jorden, før den første frost forekommer i efteråret. Dække stubbe med et tungt lag barkflis omkring 2 fod tyk. Alternativt, kan du fjerne alle blade og stængler og skære ned på pseudostem. Gartnere i Ryukyu øer wrap stængler tykt for at beskytte dem. Du kan enten wrap stængler eller lade dem dø tilbage naturligt.

Vind beskyttelse

Før plantning en pryd banan i haven, overveje skader vinden kan gøre for at de store blade. Musa basjoo løv Splinter i kraftig vind. Selvom grimme nogle, beskytter den makulering planten ved at holde de store blade fra at blive revet væk og forårsager alvorlige skader. Strimlet blade tillade mere kold luft at trænge ind i anlægget, men som kan forkorte dens vækstsæson. Plante Musa basjoo i et område, der modtager masser af sol om vinteren, og hvor nogle beskyttelse mod vinden er tilgængelige. Væggene i huset, et skur eller et robust hegn (uden at åbne links) kan hjælpe med at beskytte planten fra både vind og kulde.

Flytte planter indendørs

Hvis Musa basjoo er lille nok, kan du vælge at grave det op og holde det i en container indendørs om vinteren. Musa basjoo allerede vokser i containere er lettere at transportere. Flytte dem til en lys, varm plet i huset.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com