Aglaonema plante pleje

January 25

Aglaonema plante pleje

Du kan kende tropiske skønhed Aglaonema (Aglaonema spp.) som kinesiske evergreen. Fordi anlægget er begrænset til udendørs dyrkning i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10b og 11, den dyrkes almindeligvis indendørs. I sortimentet udendørs voksende anlægget fungerer godt i skygge haver, grænser eller bruges i masse plantninger. Kinesiske evergreen er giftige og upassende for boliger med små børn eller kæledyr, der gerne tygge på planter.

Lys og temperatur

Kinesiske evergreens tolerere tætte skygge, men dem med brogede blade ser deres bedste med lidt lys. Aglaonema X "Striber" har banding af sølv og grøn i løvet. Direkte sollys vil brænde bladene og drej dem gule; indstille anlægget nær et nordvendt vindue er ideel. Den bedste temperaturområde for anlægget er mellem 68 og 77 grader Fahrenheit. Når der dyrkes udendørs, planter foretrækker vokser i et område, der modtager 75 til 90 procent skygge og tåle temperaturer til 55 grader Fahrenheit. Hybrid kultivar Aglaonema X "Golden Bay" håndterer temperaturer dypning så lavt som 45 grader Fahrenheit. Planter skadet af frost producere grå og fedtede pletter på løvet senest en uge efter forekomsten. Desinficere beskæring klingen ved at tørre dem ud med blegemiddel og tillade vinger tørre før beskæring fra den berørte løv.

Vand og gødning

Gennemvæde jorden når du vand kinesiske evergreen, vanding indtil overskydende løber fra bunden af puljen. Sæt din pegefinger ned i jorden, op til den første kno, og når det føles tør til denne dybde, vand anlægget igen. Overwatering skaber problemer med rådne. Tilføj 2 teskefulde af en 9-3-6 flydende gødning til 1 gallon af vand og vand planten med løsning hver tredje uge i vækstsæsonen. Vand vokset-dyrkede planter ugentligt for at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Reducere gødning beløb til halvdelen, hvis blade vender brunt og sprødt, som alt for meget salt har bygget i jorden. Skylle jord med vand for at fjerne den overskydende salt.

Problemer

Når det gives den rette pleje, kinesiske evergreen er en robust plante, kræver lidt beskæring og har nogle problemer med skadedyr eller sygdomme. Beskære off døde og brune blade og spirende blomst spathes for en fyldigere plante og at forlænge værkets levetid. Blandtegning sygdomme kan være undgået ved ikke at tillade blade bliver våd når du vand. Hvis du har mistanke om, at dit anlæg er blevet inficeret, isolere det fra andre planter og fjerne inficerede blade. Dyp sakse eller saks i en opløsning af 1 del af husholdningernes blegemiddel og 9 dele vand efter hvert snit til at undgå spredning af sygdommen. Spider mider, skala, mealy fejl og bladlus er sommetider problematisk at indendørs-dyrkede planter. Banke bugs ud af Sprøjtning anlægget med vand, eller brug en klar-til-brug insekticid sæbe spray og mætte plantens løv. Gentag ugentligt hvis det kræves.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com