Hvordan man dyrker blåbær og bønner

January 29

Blåbær er hårdføre, langlivet buskene, der vokse og producere frugt i over 50 år med den rigtige pleje. Bønner, på den anden side vokser som sommeren enårige, og kræver genbeplantning hvert forår. De to anlæg har lignende vand og solen behov, og begge trives i hele landet i sommersæsonen. Mens en bønne patch kræver fuld sol, bør det aldrig sidde i skyggen af de større blueberry buske. Hvis du har en blåbær patch, og ønsker at dyrke bønner samt sørge for både afgrøder har plads de behøver, og få den pleje, de kræver.

Instruktioner

•Start bønner godt efter den første frost, at give planterne den varme temperatur, de kræver. Sætte bean patch 10 fod fra den sidste række af blåbær, i et websted, hvor planterne får fuld sol i seks til otte timer hver dag. Bean patch bør få dræning lig med blåbær patch, som hverken planten godt med våde fødder.

•Når din blåbær på denne tid med en ansøgning af 10-10-10 eller 12-12-12 gødning og mix 2 inches af organisk kompost i jorden omkring hver plante. Dette forår ernæring vil fremme vækst og blomstrende.

•Dig ind i de top 6 inches af jord i bønne patch og smide ud klipper eller ukrudt. Grave 1 tomme quick-afløb lerjord og 2 inches af organisk kompost i bønne jord til at give planterne de rige, letsmuldrende jord, de kan lide. Tilføj 5-10-10 gødning med en hastighed på 1 kop pr. 50 kvadratfod af voksende plads.

•Plant bean stiklinger eller frø, afhængig af sort. Give pole bønner 6 til 10 inches i rækken, og plante rækker på 3 til 4 fod. Give bush bønnerne 2 til 4 inches af plads i rækken, og plante rækker på 2 til 3 fødder. Sætte stakes bag pole bønner for støtte, når de bliver ældre.

•Sæt den bønne plet på den samme vanding tidsplan som blåbær, med 1-2 inches vand om ugen. Lad aldrig nogen af disse haver sidde i tør jord, da det vil påvirke vækst og frugtsætning.

•Mulch både blåbær og bønner med 2 inches af økologiske muld. Bruger savsmuld, træflis eller bark, fyrretræ, som vil tilføje ernæring til jord som det bryder ned. Barkflis hjælper med at bevare jordbundens temperatur og fugt, og vil holde ukrudt til et minimum.

•Weed begge patches én gang om måneden til at holde planterne fra beskæftiger sig med konkurrence. Bønner er særligt følsomme over for ukrudt og græsser.

• Giv bønner 33-0-0 gødning halvvejs gennem deres vækstsæson, hvornår de blomstrer, tilskynde pod produktion. Give blåbær en anden fodring på dette tidspunkt, med 10-10-10 eller 12-12-12 gødning. Følg producentens anvisninger med hensyn til mængde, og altid vand umiddelbart efter du fodrer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com