Hvad er årsagen hvide blade på en tomatplante?

March 10

Hvad er årsagen hvide blade på en tomatplante?

Hvide pletter på tomatplanter er oftest forårsaget af svampesygdomme, som hurtigt kan udslette ellers sunde tomat afgrøder. For at minimere tomat problemer, skal du vælge certificeret, sygdomsresistente planter og placere dem i jorden, når dagtimerne temperaturer er mindst 65 grader Fahrenheit. Følg god kulturel praksis, da at forebygge sygdomme er næsten altid mere effektiv end at behandle dem.

Fosfor mangler

Når jorden mangler tilstrækkelig fosfor, udvikler tomatplante hvid, visne blade som reaktion på manglen. Hvis en jord test indikerer en mangel på fosfor, anvende en gødning, der indeholder dette næringsstof. Fosfor kan være til stede i jorden, men tomat planterne er ude af stand til at bruge det under kolde forhold. Må ikke plante tomater for tidligt i foråret og lægge en plast barkflis på jorden til at opvarme det.

Septoria Leaf Spot

Septoria leaf spot er en svampesygdom, der er karakteriseret ved hvide eller grå pletter på bladene. Steder er omgivet af en sort eller brun ring. Fjerne syge blade og afhente eventuelle inficerede blade på jorden, da svampen Overvintrer i jorden. Behandle alvorligt inficerede planter med en svovl pulver. For at minimere infektioner i fremtiden, rotere afgrøder så tomater ikke er plantet på samme sted. Brug drypvanding til at holde blade tør og rummet tomater mindst 3 fødder fra hinanden for at give tilstrækkelig luftcirkulation.

Kartoffelskimmel

Svampesygdom kartoffelskimmel sker oftest i slutningen af August i en langvarig periode med regnfulde, køligt vejr. Symptomer omfatter store vand-gennemblødt grønne og sorte pletter på de øverste blade og en hvid, fuzzy vækst på bladenes undersider. Styre kartoffelskimmel efter de samme metoder som foreskrevet for septoria leaf spot--god vanding og sanitet praksis og sædskifte.

Meldug

Meldug er mere almindelige i fugtige drivhuse end i haven indstillingerne. Denne svampesygdom er karakteriseret ved hvide pletter på de øverste flader af bladene, der senere udvikler mørkebrune læsioner. Behandling af denne sygdom ved at anvende fungicider. Køre fans i drivhus til at øge luftcirkulation og plads planter tilstrækkeligt. Undgå overhead kunstvanding for at holde bladene tørre.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com