Stauder kan lide fuld sol?

March 10

Stauder kan lide fuld sol?

Mange stauder, eller planter, der vare i mindst tre år, trives i websteder med fuld soleksponering. I en fuld-solen websted modtage planterne direkte sollys mellem kl 10: 00 og 18: 00 hver dag i løbet af vækstsæsonen. Før plantning noget sol-elskende stauder i din landskab, monitor timer af light hjemmesiden modtager, som faktorer såsom træ baldakiner, udhæng eller bygninger kan påvirke mængden af direkte sollys, der faktisk når jorden.

Hvid

Mange stauder producere hvide blomster, især i foråret. Candytuft (Iberis sempervirens) foretrækker veldrænet, basisk jord. Denne lille staude vokser mellem 9 og 18 inches høj og producerer en overflod af hvide blomster i foråret. For at holde det blomstrende, skåret candytuft tilbage hvert andet år. Candytuft er hårdfør i USDA plante hårdførhed zoner 3 til 9. Den hvide guara er hårdfør i zonerne 5 til 9 og trives på steder med frugtbar, veldrænet jord. En varme - og tørke-tolerante flerårig, producerer den hvide guara hvid blomstrer fra sommeren gennem fall. Denne plante er hjemmehørende i det sydøstlige USA og vokser op til 4 fod høje. Andre hvid sol-tolerant stauder omfatter asters, baby ånde og irsk moss.

Gul

Gule stauder tilføje en munter strejf af farve til landskabet og ofte tiltrækker sommerfugle og bier. Fernleaf yarrow (Achillea filipendulina) blomstrer med prangende, gule klynger af blomster, der kan nå op til 5 inches i diameter. Den gyldne blomstrer kontrast med yarrow's fine, grå-hued løv. Fernleaf yarrow vokser op til 4 fod høje og foretrækker veldrænet jord. Røllike er hårdfør i zoner 3 til 9. Lantana (Lantana camara), en tørke-tolerante planten er hårdfør varmere klimaer, såsom zoner 8 til 10. Lantana blomstrer fra sommeren igennem efteråret med afrundede klynger af gul, orange og lyserøde blomster, undertiden producere alle tre farver i en enkelt klynge. En sydamerikansk indfødte, lantana tiltrækker sommerfugle. Andre sol-elskende gule stauder omfatter coreopsis, natlysolie og kurv af guld.

Rød-Orange

Rød til orange blomster er bedst til at tiltrække gavnlige bestøvende arter som kolibrier. Jeannes poker (Kniphofia uvaria) trives i fuld sol og veldrænet jord. Dette dramatiske anlæg producerer høje spidser af lyse rød til orange blomster om sommeren og vokser op til 5 fod høje. Jeannes poker er hårdfør i zonerne 5 til 9. Beardtongue (Penstemon spp.) blomstrer med lyse rødt til hvide blomster i slutningen af foråret. Det vokser fra 1½ til 3 fod høje. Plante beardtongue i zoner 5 til 8 i websteder med veldrænet jord. Andre rød til orange stauder til fuld sol omfatter rosemallow, tæppe blomst og isop.

Blå-lilla

Mange stauder med blå til lilla blomster foretrækker shady websteder, men nogle trives i fuld sol. Amors dart (Catananche caerulea) blomstrer fra juni til August med blå til lilla blomster. En tørke-tolerante staude, Amors dart foretrækker veldrænet til tør jord. Amors dart vokser op til 1,5 fod høj og er hårdfør i zoner 4 til 9. Den tidligt blomstrende larkspur producerer blå blomster i foråret. Hardy i zoner 5 til 9, larkspur er oprindelig i Nordamerika og reseeds sig let. Plant i veldrænet jord. Andre blå til lilla stauder til fuld sol omfatter skov- og pudeforvrængning blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com