Biodiversitet og økologi af karplanter

March 12

En kardiovaskulære plante har et netværk af rødder og stammer for at opnå fugt fra omgivelserne, en nødvendig ingrediens for fødevareproduktion og fotosyntese at forekomme. Denne egenskab adskiller sig fra ikke-karplanter som alger, der bygger på en vandig miljø for fugt. Over 200.000 arter af planter kendt, ifølge tal offentliggjort af de Forenede Nationers, udviser stor mangfoldighed. Tilpasninger i form og struktur demonstrere deres evne til at klare udfordringerne i deres miljøer. Økologi i planter viser, hvor godt de er tilpasset.

Klassificering

For at forstå mangfoldigheden af karplanter, skal du begynde med en forståelse af, hvordan planter klassificeres. Planter er kategoriseret i 12 forskellige divisioner, baseret på bred karakteristik, at planter andel. For eksempel, omfatter division Magnoliophyta blomsterplanter. Denne opdeling er yderligere opdelt i klasser, så ordrer, familier, og endelig til slægt og art niveauet, som giver en plante med sit videnskabelige navn.

Tilpasninger

Tilpasninger afspejler specialiseringer af en plante økologi eller undersøgelse af en organisme forhold til sine omgivelser. Honning johannesbrød, for eksempel producerer søde frø bælg, som er yderst ønskelige frugterne af dyr, såsom vaskebjørne. For at beskytte de dyrebare frugter fra prædation, over tid udviklede honey locust tree skarpe pigge langs sin stammen og grene. Disse pigge virker afskrækkende. Lignende beskyttelse tilpasninger er set i kaktus. I disse tilfælde beskytte nåle på planter fra vandtab fra dyr fouragering.

Eksempler på biodiversiteten

En kort oversigt over karplanter viser deres biodiversitet. Karplanter omfatter sådanne forskelligartede repræsentanter som den kødædende pitcher plante til det majestætiske redwood træ til den ofte udskældte mælkebøtte. Hver plante repræsenterer en organisme, der er tilpasset til dets særlige miljø og kan siges at være biologisk og økologisk succes.

Relationer med andre planter

En diskussion af karplanter økologi ville ikke være komplet uden at røre på Inter specifikke konkurrence eller konkurrence blandt planter. Miljøer kan indeholde begrænsede ressourcer. For at planter til at reproducere, kan de udvikle mekanismer for at sikre deres egen overlevelse. Et klassisk eksempel er allelopati. Alleopathy beskriver virkningen at visse vegetabilske produkter har på andre planter. For eksempel, producerer sort valnød et stof, der kan være meget giftigt for sarte planter. Basswood og petunias er eksempler på planter, der vil lide skadelige virkninger fra sort valnød toksin i jorden.

Hvordan biodiversitet varierer

Nogle økosystemer, som tropiske regnskove, har en højere biologisk mangfoldighed af planter end andre. Flere faktorer kan bidrage til dette fænomen, herunder tilgængeligheden af vand, jordbundsforhold og klimaforhold. I forbindelse med regnskove opretter høje temperaturer og høj luftfugtighed et drivhus type atmosfære hvor planter kan trives.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com