Om japanske have Gates

March 13

At japanske er at skabe en have en kunstform. Traditionelle haver betragtes som vigtige, højre langs side kalligrafi og maleri. Kunstform af oprettelse af japanske haver er overleveret gennem lærepladser. Gates er meget vigtige funktioner i japanske haver, da de markerer det punkt, hvor seeren forlader bag omverdenen til at indtaste en retræte eller fristed.

Traditionelle japanske have Gates

Gates eller gateways, kommer parvis i japanske haver. Selv den mindste af gardens har et hoved og ryg indrejse, eller Stine-guchi, anvendes til vedligeholdelse og rensning formål. Stine-guchi er ikke en udvendig gate men lavet af indre årsager. Ydre grænser af haven tilbyder en mere omfattende eller formelle havelågen. Nogle går så langt som at have vagt huse og bred gates til at rumme mere end én person ad gangen, og andre tilbyder en enkel men formelle enkelt person gate.

De forskellige stilarter af japanske Gates

Torii, en traditionel japansk gate, er sandsynligvis den mest genkendelige gate for hovedparten af vesterlændinge. Den typiske struktur i en torii er to kolonner toppet med en vandret jernbane og en anden vandrette jernbane lige under verste. Torii er typisk malet vermillion, en meget lyse røde, og normalt markere posten i et helligt rum. Glidende gates, svarende til shoji screen paneler men lavet i en mere robust måde, overdækket gateways med Jernporten og rattan-mønstrede (kaldet ajiro) porte er også populære.

Japanske have Gate materialer

Stilen i haven skal diktere materialer til gaten. At give en japansk havelågen en flot patina ved hjælp af ældre materialer tilføjer en allure til haven. Bambus, rattan, jernbane bånd, sten, jern og træ er alle gode valg. Japansk hinoki cypress er en meget god traditionel træ for en torii port.

Oprettelse af din japansk haven Gate

Overvej formålet med din have før der træffes beslutning på porten. Hvert materiale anvendes formidler en bestemt betydning, jo kraftigere materiale såsom jern, mere forbyder indgangen. Kigge efter traditionelle japanske mønstre, når designe en bambus, rattan eller iron gate. Mange torii-stil gates omfatter indskrifter på tværs af vandrette skinner. Betydningen af indskriften normalt angiver typen af haven du indtaster.

Den ældste japanske have Gates i USA

De ældste japanske have gates i USA er en del af den japanske te have i San Francisco. Bygget oprindeligt for 1894 Californien International Exposition som en del af den japanske landsby, blev te haven yderligere udviklet af Makoto Hagiwara, en japansk havearkitekt. Haven byder på tre traditionelt udformet gates gjort hinoki Cypress. Portene er bygget uden brug af vestlige tømrerarbejde, hvilket betyder, at de var lavet uden søm.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com