Hvordan man starter et træ fra en skæring

February 7

En skæring er en del af stænglen eller voksende tip taget fra en eksisterende anlæg og indsat i et vækstmedium, hvor det danner rødder og bliver en ny plante i sin egen ret. Jo større opskæring, jo større start størrelsen af din nye plante--- men du bliver nødt til at tage mere på det mens det rødder. Stiklinger fra ikke-træagtige planter ofte roden meget nemt, men træer kan være en smule mere vanskeligt. Du skal kontrollere temperatur og fugt omhyggeligt for at få de bedste resultater.

Instruktioner

•Forbered dine gryder eller bakker ved at udfylde med dit valgte hepper medium. Gøre forberedende huller i medium til at matche tykkelsen af dine stiklinger.

•Klippe-årig skyder fra løvfældende træer i sent efterår eller tidlig vinter og kløft eventuelt i kortere længder. For Smalbladet evergreens, cut stammer 4 til 10 inches fra de voksende tips af hoved skud eller sidegrene helst mellem sent efterår og sen vinter. Tillad ikke grønne stiklinger til at tørre ud.

•DIP baser af stiklinger i hormon rode pulver, og derefter indsætte dem i hullerne, som du allerede har foretaget i den rode medium. Forsigtigt fast medium omkring dem.

•Sæt gryder eller bakker i et varmt sted, og i tilfælde af grønne stiklinger, holde fugtig. Den ideelle temperatur er en, der stimulerer rodvækst uden at udtørre stiklinger. For grønne stiklinger er omkring 60-65 grader F; for bladløs hårdttræ stiklinger, 60-70 grader F. kommercielle avlere bruge varmeflader og afdugningsanordninger til forruder til dette: du kan opnå samme effekt ved at dække gryder eller bakker med glas eller plastik og sprøjtning dagligt med en sprayflaske. Hvis du bor i et varmere klima, kan du muligvis at løvfældende rodstiklinger direkte i jorden uden for.

•Sørg for, at grønne stiklinger får tilstrækkelig lys, men holde dem ude af direkte sollys, da dette vil hæve temperaturen for høj og være tilbøjelig til at tørre dem. Hårdttræ løvfældende stiklinger behøver ikke lys, og kan faktisk gøre det bedre i mørke.

•Test grønne stiklinger rodudvikling ved forsigtigt at trække på dem. Hvis de modstå, har de rodfæstet. Når de har, skal du flytte dem til et koldere sted. I tilfælde af hårdttræ løvfældende stiklinger, undersøge deres baser for de første tegn på roden dannelse, og derefter flytte bakker uden for eller plante stiklingerne direkte i jorden.

Tips & advarsler

  • Selv om der er nogle undtagelser, opfylder stiklinger fra store gamle træer ikke typisk med succes. Du er bedre tjent med at tage dem fra yngre planter. Den fysiske tilstand og vigor af træ, skæring er taget er også en faktor; en dårligt plejet træ vil give mindre vellykkede stiklinger.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com