Sukker sød pæretræer

February 12

Sukker sød pæretræ eller Ayers er en sydlige tier klassiker. Træet er ikke må forveksles med Seckel-pære, som på grund af sin sødme er tilnavnet "sukker pære." Start din foråret vækstsæson med dens duftende lyserøde eller hvide blomster og Afslut din sommer med den lækre frugt af sukker sød pæretræ.

Ayers træ

Selvom betragtes som semi-dværg, kan løvfældende Ayers pæretræ vokse til 25 til 30 fod høje. Plantet i en solrig, frugtbare placering med veldrænet jord, skal træet lille beskæring. Dens tolerance over for varme og fugtighed egner sig til USDA hårdførhed zoner 5-9. Betragtes som self-fertile, virker det godt når pladsen er begrænset, selvom det producerer bedre med krydsbestøvning.

Pærer

En af de mindre pærer, sukker sød pære har en lækker ultra-sød smag. Cremet hvid kødet er indkapslet i en gullig-brun hud ofte med en rødbrun blush. Når den modnes i August, pærerne kan spises friske eller gøre fremragende konserves. Træ modning tilrådes ikke; pærerne skal plukkes før fuldt moden til at sikre endnu modning i opbevaring.

Problemer

Træet Ayers er modstandsdygtige over for brand blight, en alvorlig pære sygdom. Skadedyr er ofte en faktor i den dårlige udvikling af træ og frugt. Chief blandt disse er blister mider, skjoldlus, larver og blad ruller. Andre problemer kan være forårsaget af skurv, meldug og die-back.

Sød

Kendt for sin ultra-søde kød, har frugt af Ayers træet nok sukker til at krystallisere (form solide krystaller). Frugtkødet er så sukkerholdig, når tørret til andre anvendelsesformål (fruitcake, tørret frugt snack) det har udseendet af gelatine slik og smager ligner en lemon drop.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com