Tørke-tolerante planter & buske

February 15

Hvis du er på udkig efter planter og buske, der vil tolerere perioder med tørke, har du et udvalg af muligheder at vælge imellem. Selv om tørke-tolerante planter ikke kan nødvendigvis trives i en konstant tørt og varmt klima, vil de i det mindste overleve perioder, hvor vand er knappe. Andre begrænsende faktorer kan findes med disse planter, såsom kolde tolerance. Konsultere en hårdførhed zone kort og sammenligne det med hårdførhed ratings af planterne for at finde ud af, som vokser bedst i dit område.

Berberis

Vælge blandt flere tørke-resistente sorter af Berberis, en gruppe af buske, der generelt vokser mellem 3 og 6 fod, og i mange tilfælde, funktioner geniale rødlige blade. Berberis vokser bedst i sol eller delvis skygge og veldrænet jord med en neutral pH. Stedsegrønne sorter omfatter vintergrøn, threespine og William Penn Berberis; løvfældende sorter omfatter koreanske Berberis, japansk Berberis og røde Berberis. De fleste Berberis buske har små, ovale blade og tornede stængler, der gør dem helt hjorte-resistente. De blomstrer i foråret med duftende gule blomster.

Beautyberry

Beautyberry er en busket, afrundede busk, der vokser til 6 eller 8 fod høj i sol eller halvskygge. Muligheder er fire tørke-tolerante sorter - American, Bodanier, lilla og japanske Beautyberry--der dyrkes oftest i det sydlige USA. Observatører let kan identificere en buste af sin lilla til violet bær, som vokser i tætte klynger omkring stilken, og dens 6 - til 8-tommer toothy grøn til gul-grønne blade. Planten er yderst fleksibel og vil vokse i lav-fertilitet jorder. Det kræver godt kornet jord, og tolererer for lidt vand bedre end for meget.

Boston vedbend

Boston ivy, også kendt som japansk creeper, er en hurtigt voksende flerårige vinstok, der kan klatre op til højderne af 60 fødder på træstammer, bygninger eller andre solide strukturer. Det vokser bedst i frugtbare, jævnt fugtig jord, men vil modstå manglende eller overskud af vand. Boston ivy vokser bedst i halvskygge. Mange sorter er tilgængelige, herunder Fenway Park, med dens gul-grønne blade; Grønne forår, hvis unge blade har et rødt skær hvert år; og Purpurea, som producerer lilla-farvet røde blade. Bladene på mange sorter slå Bordeaux i efteråret, men bo på vinstokken gennem vinteren.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com