Vinter pleje af en tudse Lily plante

February 18

Trods navnet bizarre er tudse liljer (Tricyrtis spp.) dejlige stauder velegnet til skyggefulde haver gennem det meste af USA. De fleste Tricyrtis sorter har små lilla blomster med lilla pletter i efteråret, selv om hvide og gule typer er tilgængelige. De lange blade er også undertiden plettet. Tudse lilje blomster er smukke, men lille og tæt på jorden, så site planter nær gangbroer og terrasser, hvor du ikke vil overse dem. De fleste sorter af tudse lily vokse 1 til 3 fod høj og 1 eller 2 fod bred. De er nemme planter for selv uerfarne gartnere.

Instruktioner

• Giv din tudse liljer i en grundig vanding falde hvis vejret har været tør. Tricyrtis brug fugtig, veldrænet jord og vil håndtere vinterkulden lettere med godt hydreret rødder. Vær omhyggelig med ikke at gøre jorden klæg, men.

•Klippe tilbage løv, efter det er sværtede af frost. Snegle elsker at tygge på tudse liljer, så skære ned løvet i efteråret mindsker risikoen for, at skadedyr vil overvintre i nærheden af dit anlæg.

•Lad frøet hoveder for vinteren interesse, hvis det ønskes. De er dekorative og rasle pleasingly i vinden. Alternativt, skær dem for tørrede vinter arrangementer. Tudse liljer krydse sig frit, så nye planter, der vokser fra faldt frø ikke kan ligne forælderen.

•Sæt trådkurve over anlægget kroner hvis græsning hjorte er et problem i dit område i foråret. Tudse liljer er sjældent alvorligt beskadiget af rådyr, men da hjorte er skabninger af vane, det er bedst ikke at lade dem vænne sig til smagen af din Tricyrtis.

•Spread en 10-tommer tykt lag af løs økologiske muld over anlægget i den nordlige del af deres hårdførhed sortiment, som afhænger af de arter, der er valgt. Brug halm eller blade men ikke hø, som indeholder ukrudtsfrø. Anvende vinter barkflis sent i efteråret, når jorden er frosset, og gradvist fjerne det i det tidlige forår, når temperaturerne begynder at stige. Dens formål er at holde planterne fra hivning op af jorden om vinteren tø/fryse cyklusser. Men brug ikke en vinter barkflis hvis mus eller andre gnavere er et problem i din have.

Tips & advarsler

  • Udbrede tudse liljer ved division i foråret kun. Du vil ofre falder blomsterne ved at opdele dem i efteråret, plus planterne behøver ikke længe nok til at genetablere før vinteren ankommer.
  • Undtagen i kølige områder, vokse tudse liljer kun i skyggen. Fuld sol understreger planterne dårligt nok for at true deres vinter hårdførhed.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com