Lille baggård Dam & vandhaven ideer

March 27

Lille baggård Dam & vandhaven ideer

En baggård Dam eller vand haven kan være et godt sted at gå og komme væk fra verden, men hvis du ikke har en masse plads, din Dam muligheder kan være meget begrænset. I stedet for at tage op hele baghave med en regelmæssig Dam, skal du overveje en af flere måder at gøre en lille dam, der vil stadig være attraktive og funktionelle.

Karret damme

En af de sværeste dele om installation af en baggård Dam er at skabe en vandtæt liner til dammen, selv. Små damme har en fordel her, som en stor tank eller balje er allerede vandtætte og bare den rigtige størrelse til en lille have. Grave et hul og sætte karret i jorden, med toppen på eller lige over jordoverfladen. Skære en overflow kanal ind i den ene side af karret, og du er klar til at begynde at tilføje planter til din have, Dam. For meget små haver, et spabad er alt du kan passe ind i, men lidt større haver kan bruge flere bøtter til at oprette en streng af små damme forbundet med vandkanaler.

Geometriske figurer

Damme naturligvis har en uregelmæssig form, så en lille dam kan skille sig ud, hvis det har skarpe, lige linjer og kanter. Bruge en kombination af kvadrater, rektangler og trekanter til at oprette for at give dammen et moderne look. Surround-dammen med stenblokke, at skabe en hyggelig, lige afsats for folk at nyde dammen. Du kan også medtage en lige lodret mur på kanten af dammen og derefter pumpe vand til toppen, hvor det falder tilbage i dammen via et hak i væggen. Denne type af vandfald skaber en meget renere linje end en normal vandfald og masker bedre med rene linjer i dammen.

Hjørne Dam

I en lille baggård plads, kan selv en lille dam nemt dominere hele området. For at gøre bedre brug af den tilgængelige plads, Placer Dam i et af de afsides hjørner af området. Kombinationen af en lille dam, en lille vand-funktionen som et springvand eller vandfald, en bænk og et par store planter kan skabe et afsondret rum væk fra verden.

Brusende vandfald

Når du installerer en vandhaven uden en masse areal, overveje at bygge op i stedet for ud. En serie af stablede sten kan oprette en terrasseret formation til at huse en serie af vandfald. Ikke kun strukturen selv ser godt ud, men det kan huse tre eller fire vandfald i rummet, blot et normalt ville tage. Opbygge også giver plads til en lille dam i bunden af strukturen.

Miniature haver

Damme er næsten altid ledsaget af planteliv, men en lille dam kan nemt blive væksthæmmede af kun få planter. For at løse problemet, kan du overveje at købe en række miniature vandplanter. Disse planter, som miniature waterlillies, blå moneywort og miniature cattail, se lignende eller identisk med deres større brødre men overbelaster ikke en lille dam. Kun bruge miniature planter overrendt hvis alle planterne i dammen er små, som større planter kan hurtigt dem.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com