Anthurium Andreanum pleje

March 29

Anthurium arter, undertiden kaldet flamingo flower på grund af sin store lyserøde blomster, vokser naturligt i regnskoven miljøer---ofte klatring op på siden af træet lemmer. Dette betyder, at voksende i jord er ikke dens vane af natur, men det kan læres at vokse i containere. Men på grund af dens tropiske habitat, succesfulde avlere skal efterligne sit naturlige miljø, ofte foretager nogle justeringer, der synes mærkeligt i forhold til nontropical planter.

Jord

Anthurium andreanum bør ikke placeres i almindelig pottemuld eller konsekvent fugt fra vanding vil dræbe dem. I stedet, de gør bedre når de plantes i ren sphagnum mos eller en blanding, der er tre dele tørv, en del grus og en del hakket sphagnum mos. Råhed af grus og sphagnum mos kan blive ændret afhængigt af planten---alder yngre planter ikke behøver som grynet en jord som ældre planter.

Belysning

På grund af deres beskyttet stilling i deres native regnskoven, kan for meget lys eller direkte sollys skade anthurium andreanum. Faktisk, det kan overleve i områder i hjemmet, der får meget lidt sol, men den vil blomstre når placeret i nærheden af windows hvor den modtager filtrerede solen. Når det drejer sig tid til at blomstre, skal anthuriums den rette mængde sollys for at bud.

Vanding

Anthuriums kræver lidt hyppig vanding, men skal tørre ud lidt mellem sessioner. For at matche deres naturlige habitat, skal de vandes oftere i sommeren og mindre hyppigt i vinteren. De vil forsvinde når vandes for at overskydende eller når jord eller container ikke dræne godt, men i blade og rødder stadig skal holdes lidt fugtige, spejling den naturlige fugtighed i deres voksende habitat. For at bevare fugtigheden omkring dem, planter kan blive sprøjtet lidt med en sprayflaske eller producenten kan placere en bakke med vand under anlægget (men ikke røre anlægget eller container).

Temperatur

På grund af den varme, de modtager i regnskoven, skal anthuriums holdes i et område, der opholder sig mellem 60-85 grader Fahrenheit.

Befrugtning og andre næringsstoffer

Anthuriums behøver ikke meget befrugtning, men for at få dem til at producere smukke blomster, er det bedst at give dem nogle næringsstoffer. De bør altid fodret langsom frigivelse gødning, der er specielt formuleret til blomstrende planter. Nyere anlæg behøver ikke at blive befrugtet i flere måneder, da de vil have været velnærede på børnehave hvor de var rejst. På ældre planter, dog befrugte om en gang om måneden, bruger kun omkring 20 til 25 procent af det beløb, anbefalet på emballagen. Derudover blomstre anthuriums når behandlet med lejlighedsvise doser af magnesium, som kan gøres ved at tilføje en 1/2 tsk af Epsom salte i vand ved vanding. Behandle anthuriums med magnesium om en gang om måneden.

Formering

Selv om anthuriums kan startes fra frø, kan det tage nyere planter op til tre år at nå modenhed og begynde blomstrende. Nye beholdere kan dog oprettes ved at dividere op pærer fra ældre containere i separate planter. Dette bør kun gøres i foråret.

Toksicitet

Anthuriums indeholder en høj toksicitet niveau, og alle dele af planten er farlige, når der spises. Kæledyr skal således holdes langt væk fra anlægget. Derudover saften af planten forårsager en lejlighedsvis allergisk reaktion, så vær forsigtig ved håndtering af anlægget.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com