Phalaenopsis orkideer blad vækst & blomstring

February 22

Phalaenopsis orkideer blad vækst & blomstring

Phalaenopsis orkideer er hjemmehørende i de tropiske og subtropiske klima af Asien og Stillehavsøerne syd. I deres naturlige miljø er disse eksotiske blomster epifytter, vokser på træstammer og grene af junglen træer eller lithophytes, vokser på klipper. En hollandsk botaniker, C. L. Blume, etableret slægten i 1825, navngive det phalaenopsis, eller møl orchid, fordi figuren blossom lidt ligner et møl. Slægten har mere end 50 orkidé arter, og mange hybrider. Planterne producerer levende farvet blomstrer i hvid, pink, lavendel og gul. Phalaenopsis orkideer er populære potteplanter, fordi deres kultur er relativt simpelt, og en gang i bloom, blomster sidst fra to til seks måneder.

Blad vækst

Phalaenopsis orkideer er Monopodiale planter, hvilket betyder, at deres blade vokser oprejst på en enkelt stængel med hvert nyt blad opstår på den modsatte side af stænglen fra den forrige blad, og på toppen af det sidste blad på denne side. Enkelt stilken har ubegrænset vækstpotentiale, men denne type af stamceller har ikke reserver af vand til at opretholde det når betingelserne er tør. Små noder i bunden af blad-stilken kan bo hvilende i meget lang tid; Indimellem kan de spire til en anden blomst spike, dog. Denne spike kan ikke adskilles fra den oprindelige stilk.

Blomstrende

Phalaenopsis orkidéer blomstrer typisk i slutningen af vinteren eller det tidlige forår. Blomst spike begynder i bunden af anlægget og skaber en yndefuld bue, der kan nå 2 fod lang med blomsterknopper på at ændre siderne langs dens længde. En enkelt spike kan producere så mange som 20 blomster. Knopperne åbner sekventielt fra bunden af spidsen til spidsen. Når blomstrer dække hele spike, kan displayet vare i måneder.

Lys og temperatur

I deres oprindelige miljø vokse orkideer i lav lysforhold under en grøn baldakin af junglen blade. For at kontrollere mængden af lys modtager orkidé i dit hjem, sted plante nær en øst eller syd vindue. Blomst spidser bøjes mod den stærkeste lyskilde. For at undgå snoet pigge, ændre ikke retning af pot i forhold til lyskilden. Hvis planten får for meget lys, bladene kan bliver gule. I hjemmet er den optimale temperaturområde for phalaenopsis orkideer 60-85 grader Fahrenheit. Hvis temperaturen falder til under 60 grader, anlægget kan ikke overleve, og bladene vil vise skader. Orkideer kan modstå højere temperaturer, men ikke lavere. Faldende temperatur til blot 60 grader om natten i tre uger vil stimulere produktionen af en blomst spike. Spidsen vil udvikle omkring tre uger efter den kolde nat. behandling.

Vand og fugtighed

Orkideer kræver fugtighed. En god måde at give konstant fugtighed er at sætte gryden på en bakke med sten dækket med vand. Vand phalaenopsis orkideer, når de udsatte rødder tænder sølvskinnende hvid. I varmere vejr, vil hyppigere vanding være påkrævet. Ikke overdrive det, fordi disse planter ikke nyder klæg jord. Ved hjælp af tørvejord eller bark som en plantning medium tillader luftcirkulation omkring rødderne, og passende afløb.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com