Min Clematis er ved at vende brun & sort

February 22

Min Clematis er ved at vende brun & sort

Hvis din clematis er drejning sort eller brun, det sandsynligvis lider af en fælles svamp plager clematis. Selv om det kan se som om din clematis er døende eller døde, kan du gemme det lettere end du tror.

Identifikation

Den typiske årsag til en clematis dreje brun og sort er svamp Ascochyta clematidina, almindeligvis kaldet "clematis visnesyge" eller "clematis blade og stængel spot." Din clematis er et offer for visnesyge hvis stænglen pludselig kollapser, efterfulgt af stænglen og bladene bliver sort. Kun enkelte stængler bliver sorte, ikke hele plante.

Løsning

Wilt påvirker ikke rødder; clematis vil fortsætte med at udvikle sund ny vækst trods svampen angriber planten. Beskære de syge stængler, skære lige under den sorte og visne del. Hvis den berørte stilk er tæt på jorden, beskære så tæt på jorden som muligt eller bare under jorden. Anlægget genopretter godt hvis de angrebne områder er fjernet.

(Ref. 1, 4)

Overvejelser

Andre årsager til clematis planter at vende sort og brun omfatter spider mider, overdreven varme eller en hård frost. Plantning eller flytte din clematis til et sted hvor det bliver søndag, er beskyttet mod værst varme er eftermiddag, er plantet i veldrænet jord og har skyggefulde rødder kan hjælpe. Et almindeligt brug pesticider kan fjerne spider mider.

Ref. 2, 3


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com