Virkningerne af bølger på Sand oprustning

April 2

Bølgerne begynder og styre sand produktion og distribution. Bølger skabe sand af underminerer undersøiske klipper. De skubbe sand op og ned ad kysten eller ud til havet og tilbage. Der er flere forskellige omstændigheder som bølger interagere med sand.

Antistatiske strande

I områder med bølger over seks fod, ingen klipper og fint sand, vil to eller tre undersøiske barer danne parallel til kysten. Disse lange, konturløse strande kan være op til 550 yards lang. Den yderste bar kan være flere hundrede yards væk fra kysten. Bølgerne bryde når de støder på hver bar. Bølgerne har tendens til at fjerne sand fra stranden, og medmindre det er genoprettet, stranden kan være nøgne i sandet under langvarig høj-bølge handling.

Longshore Bar og trug strande

Når bølgerne er mellem fire og seks fod høj, og stranden er sammensat af fine eller medium sand, bliver bølgerne en Opret en lang sandbanke løber parallelt med stranden 110 til 165 yards ud til havet. Et trug seks til ni fod dyb strækker sig til 55-110 yards vil danne mellem revlen og stranden. Longshore bar og trug strande er farlige for svømmere på grund af pauser i den sand bar, som genererer rip tidevand hvor vand samler bag baren og siv gennem den åbning, som går ud til havet.

Rytmisk Bar og Beach

Den rytmiske bar og beach konfiguration er en kompliceret version af longshore bar og trug. Det sker langs kyster, der er uregelmæssige. Bølgerne danne en sandbanke, men det varierer i dybde og bredde på grund af de fysiske uregelmæssigheder af stranden. Varianterne opretter forskellige bølge formationer, producerer stærke rip strømme og rip nuværende feeder systemer kører parallelt med kysten.

Tværgående Bar og Rip strande

Bølger på nogle strande vil danne sandbars udvide vinkelret på stranden i stedet for parallelt. Bølge handling reagerer på tilstedeværelsen af sandbanker og producerer stærkere bølger ud for revlen og mindre bølger i området mellem sandbanker.

Reflekterende strande

Bølger, mindre end to fødder høj producere stejle, glatte og konturløse strande hvor bølgerne kommer til kysten og trække sig tilbage uden nogen forskel i bølgemønster. Nogle gange, vil bølgerne danne en flad terrasse, som er udsat ved lavvande, strækker sig ud fra en stejlere vigtigste strand. Wave action er en simpel forskud og tilbagetog langs stranden med lejlighedsvis små rip strømme.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com