Dele af en blomst & beholderen

February 27

Dele af en blomst & beholderen

Blomstrende planter producerer smukke blomstrer, der tjener som reproduktive organer. Formålet med blomster er at slutte sig til mandlige og kvindelige reproduktive produkter (sperm og ovum) at oprette frø der vokse ind i nye planter. Blomsterplanter har både mandlige og kvindelige reproduktive dele. De mandlige organer producerer pollen, som skal nå ægget lavet af de kvindelige organer for at bestøvning at forekomme. Blomstens dele arbejder sammen for at tiltrække pollen luftfartsselskaber, der støtte i distribution.

Støvdrager

Den mandlige reproduktive del af en blomst kaldes støvdrager, der er placeret inde i kronblade i midten af blomsten. Støvdrager består af to hoveddele: en tynd, stick-lignende stilk kaldet glødetråden og en lille rund eller aflang vækst i slutningen af glødetråden, kaldet anther. Microsporangia eller pollen sække, inde i anther er ansvarlig for produktion af pollen, som er båret af insekter, dyr eller vind fra overfladen af anther.

Støvvejen

Den kvindelige reproduktive del af en blomst kaldes pistil. Centrum af blomsten holder pistil, som typisk er formet som en bowling pin. Støvvejen består af æggestok, stigmatisering og stil. I bunden af pistil, æggestokkene indeholder æganlæg, eller små æg, og producerer nye frø til spredning når held bestøvet. I nogle planter bliver modnet æggestokken en frugt (et jordbær eller melon, for eksempel) ansvarlig for at sprede frøene. Stilen forbinder æggestokken til stigmatisering på toppen af pistil. Stigmatiseringen modtager pollen, som kan indbetales med luft, insekter og andre dyr. Når pollen når stigmatiseringen, producerer en vellykket bestøvning et befrugtet æg, som bliver en frø.

Bægerblad

Bægerblade ligge nedenunder en blomst kronblad og yde beskyttelse. De er typisk grønne og er ikke synlige, når blomsten er åben. Bægerbladene er modificerede blade, der kan ligne skalaer eller højderygge og har en stepped mønster. Når blomsten lukker, beskytte bægerblade - tilsammen kaldes blomsterbægeret - blomsterknop. I nogle tilfælde, kan blomsterbægeret være den samme farve som kronbladene; de kaldes derefter Blosterblad, i stedet for bægerblad.

Kronblade

Kronblade af en blomst fange opmærksomhed af mennesker og dyr. De omgiver støvdrager eller pistil. Kollektivt, de kaldes corolla og muligvis nektar kirtler. Forskerne bruge kronblade til at bestemme en plante klassificering ved at bemærke antallet af kronblade og deres form, tekstur, farve og konfiguration.

Beholder

Beholderen er en tykkere del af stænglen, placeret under kronblade og knyttet til kronblade og bægerblade. Beholderen understøtter blomstens æggestokken og er hypogynous, epigynous eller perigynous, afhængigt af hvordan plantens reproduktive organer er placeret i forhold til beholderen. I en hypogynous beholder indtager æggestokkene den højeste stilling; jordbær eller Ribs er eksempler på denne type af beholderen. Epigynous placering betyder, at æggestokkene er indlejret inde i beholderen, som med orkideer. I perigynous konfigurationer er æggestokken lige inde og uden for beholderen, som ses i crape myrtle eller granatæble.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com