Kan Liriope vokse i Zone 4?

February 27

Liriopes (også kendt som lilyturf) er temmelig kold-hardy, grasslike planter hjemmehørende i Japan og Kina. De producerer dekorative blomster og bær, men er værdsat mere for deres fountainlike form og voksagtige blade. Nogle sorter af liriope naturligt er hårdfør til USDA plante hårdførhed Zone 4, mens nogle kan dyrkes i Zone 4, kun hvis de er beskyttet mod ekstremer af vinteren.

De fleste Liriope kultivarer

Blå liriope (Liriope muscari), brogede liriope (Liriope muscari "Variegata") og giant liriope (Liriope muscari "Evergreen Giant") er alle hårdføre fra zoner 6 til 10. Dette betyder, at de generelt vil overleve i områder hvor de gennemsnitlige vintertemperaturer falde til minus 10 grader Fahrenheit. Men, de sandsynligvis vil dø i lavere temperaturer, og gennemsnitlige vintertemperaturer i Zone 4 kan falde til minus 30 grader Fahrenheit.

Liriope Spicata

Snigende lilyturf (Liriope spicata) er hårdfør til Zone 4, i modsætning til de andre kusiner. Denne liriope spreder aggressivt af jordstængler, mens andre liriopes danne klumper. I modsætning til kæmpe liriope forbliver spicata under en fod høje. Det er stedsegrønne, men vil lide omfattende skader til blade, især på kanten af sortimentet frosthårdførhed i Zone 4.

Uden for Zone restriktioner

Det er et gamble at dyrke planter uden for deres områderestriktioner, kan det gøres. Omfattende bioklip og dækker liriopes beregnet til Zone 6 vil hjælpe dem med at overleve vintre i Zone 4. Plante dem i krukker og flytte dem indendørs under værste vinter også hjælper, som gør dyrkning dem i et beskyttet område sikkert fra hurtig fryse-tø cykler og værst frost.

Overvejelser

Selvom snigende lilyturf liriopes er hårdfør i Zone 4, kan især hårde vintre (med temperaturer under minus 30 grader) stadig dræbe dem. De har en bedre chance for overlevelse blandt andre planter, der blokerer vinter vind og hjælpe moderat vinter ekstremer. Hvis de er plantet i et solrigt område, vil de drage fordel af lettelse af hvad varme vintersolen tilbyder hurtigere end dem plantet i skyggen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com