Hvornår er det for sent at plante haven grøntsager?

March 1

Hvornår er det for sent at plante haven grøntsager?

Mange velmente gartnere befinder sig godt ind i vækstsæsonen med deres naboer haver producerer deres første frugter og gad vide om det er umagen værd at starte disse frø så sent. Om det er for sent for at plante afhænger af vegetabilsk og nogle gange, kultivar.

Endelige plantning datoer

For at beregne den endelige plantning dato for en bestemt grøntsag, først finde første forventede frost datoen for dit område. Din lokale udvidelse office kan give denne information, eller National Climatic Data Center giver frost og fryse oplysninger online. Næste, konsultere frøposen for at finde de gennemsnitlige dage fra plantning til at høste. Tælle tilbage at antallet af dage fra den sidste frost dato at bestemme absolut sidste dato du kan plante og forventer en høst.

Overvejelser

Hvis du plantning i midt-til slutningen af sommeren, tælle tilbage yderligere to uger for at give dine planter mere tid til at vokse i de kortere dage i slutningen af sæsonen. Hvis du plantning en frost-bud grøntsag, tomater, peberfrugter eller squash, tælle dræber tilbage endnu to uger til at give tilstrækkelig tid til høst før frost dine planter.

Fall Veggies

Hvis du ikke har tid nok tilbage til at plante tomater og squash, overveje at plante nogle hurtig modning cool-vejr veggies i stedet. Blade salat, radiser, spinat, roer, grønkål, sennep greens og majroer modne i 60 dage eller derunder og kan modstå lys frost.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com