Lily plante typer

April 13

Lily plante typer

Lily planter kommer i en række typer, klassificeret efter herkomst og blomst figurer. Alle liljer kræver masser af fugt og kvælstof gødning. De kommer i endeløse sorter, nogle kræver solrigt, mens andre foretrækker skygge. Nogle er høj og andre er kortere, men de alle har de samme egenskaber ved at være smukke blomster.

Martagon hybrider

Martagons kommer i mørk rød, orange, lavendel, pink, hvid og gul. Flere typer har morsomt fregne steder, hvilket giver dem karakter. De har krans blade og nedad-vendende blomster. Disse dekorative blomster foretrække skygge.

Candidum hybrider

Candidum hybrider er sjældent udbudt til salg på detailmarkederne. De er en hybrid afledt fra L monadelphum, L chalcedonicum, L candidum eller mange andre relaterede europæiske arter. Deres blomster er lys abrikos-pink farve med en overbrusning af røde pletter. Candidum hybrider tolerere basisk jord godt og er normalt ikke stilk rodfæstet.

Amerikanske hybrider

Amerikanske hybrider er den vestlige arter af liljer i Nordamerika. De kan dyrkes i andre dele af verden, men de blomstre primært i Canada og de vestlige Forenede States.They blomstre i filtreret skygge med lys jord. Disse sammenklumpning sorter med smukke blomster fås i flere farver.

Longiflorum hybrider

Longiflorum hybrider er afledt af L formosanum og L longiflorum hybrider. Denne hybrid er ikke meget hårdfør som en have sort, selv om du kan nemt vokse det fra frø. Blomster er sammensat af elegant hvid trompeter.

Trompet og Aurelian hybrider

Trompet liljer betragtes favoritter af mange på grund af deres storslåede voksagtig blomster i nuancer af abrikos, blomme, pink, chartreuse, gul eller blændende guld nuancer. Aurelians tilbyder en bred vifte af farver og blomst figurer, som er afledt fra avl med Lilium Henryi liljer.

Både trompet og aurelian hybrider har længe blomstrende sæsoner, spektakulære farver og duftende blomster. Blomster er så store, de kan kræve ejerkrav og barkflis for beskyttelse i koldere vinter områder.

Orientalsk hybrider

Orientalsk hybrider er nogle af de nemmeste liljer til at vokse. De har simple voksende krav i halvskygge, rige humus og let sur jord. En lille barkflis omkring jorden holder planterne ser fantastisk i varme somre. Disse liljer har vidunderlige dufte, enorme blomster og kaldes undertiden "Stjernekiggere."

Mange orientalske hybrider har store pjusket blomster i pastel pink, rige røde eller hvide med diverse pletter af farve

Diverse hybrider

Diverse hybrider er resistente over for kolde vinter temperaturer og modstå varme somre bedre end mange andre sorter af liljer. De er stærke smukke blomster, med sejhed af aurelians og trompeter, fusioneret med farver og blomst figurer af orientalere.

Arter

Arter liljer er hjemmehørende i Europa, Nordamerika, Indien, Kina og Japan. Nogle af de mest fantastiske hybrider er blevet udviklet fra kæmning vilde liljer. Mange af dem gør stor haveplanter og endnu andre kan være udfordrende for at vokse.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com