Dele af hvede frø

April 14

Dele af hvede frø

Hvede er, hvad mel, brød, kiks og et væld af andre fødeemner er lavet af. En årlig græs, hvede er i seks forskellige klasser med over 30.000 sorter. Kernen i hvedeplante er frø fra som behandles mel--- og hvede frø har tre adskilte dele at fræse adskiller under formaling proces til at producere mel for sådanne fødevarer som brød og kiks.

Klid

Det hårde ydre lag af hvede frø, der er mere af et biprodukt i fræseprocessen er klid. Klid udgør omkring 14 procent af den samlede vægt af hvede frø. Klid er huden af frø og indeholder betydelige mængder af tre B-vitaminer samt spormineraler, proteiner og kostfibre.

Frøhvide

Størstedelen af hvede frø er endosperm og udgør næsten 83 procent af frø vægt. Frøhvide er indersiden af frø og er en del af de frø, der er fræset for at producere mel. Frøhvide også fungerer som en næringsstof kilde for hvedekim og er en vigtig næringsstof kilde i menneskets kost.

Kim

Kimen er del af hvede frø, der spirer til en levende plante når alene tilbage. Kimen er som et frø i frø. Det er embryo af afsnittet i hvede frø, der spirer. Når fræsning, er kimen adskilt fra resten af frø samt inkluderet i mel-fræseprocessen. Navnet "Kim" refererer til spiring og er den reproduktive del af hvede frø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com