Liste over flerårige planter

March 21

Liste over flerårige planter

Stauder findes i haver overalt i verden, fordi de lever i meget lang tid, og de kan blomstre hele året, især hvis plantet i varme klimaer. Stauder er også tiltrækkende, fordi de kommer i næsten enhver farve kendt i verden af havearbejde, og de kommer også i en bred vifte af former og størrelser. En anden fordel ved at vælge stauder er, at mange er fleksibel nok, at selv begyndere kan have succes med dem ret off bat.

Koral klokker

En af de mest populære flerårige planter er Heuchera, bedre kendt som Coral klokker. De har slanke stængler, der er prydet med klokkeformede blomster, der blomstrer tidlig om sommeren; i mange tilfælde vil blomsten blomstre igen senere på året. De er bedst plantet direkte i solen eller i en delvist overdækket område i godt afdrypning jord. Ordentlig spredning involverer division omtrent hvert tredje år. Disse inddelinger skal angives om en mund del.

Pæoner

Dem der søger en staude, der kan leve i meget lang tid bør overveje den hårdføre pæon. Disse stauder er også populære, fordi de producerer meget duftende blomster. Pæoner har enkelte eller dobbelte blomster, og deres attraktive blade forblive sunde hele sæsonen. Pæoner vokser bedst i direkte sollys, når de plantes i jord, der giver effektiv dræning. Hvis du er plantning træ pæoner, plante i jord, der er mere basisk end sure; ikke-træ pæoner kan vokse godt helt i jord, der er let syrlig. Træet peony er typisk podede, så ingen opdeling er nødvendig, men ikke-træ typer bør opdeles i sensommeren, med tre til fem øjne pr. division.

Yucca

Yucca planter er faktisk en busk, der er behandlet som en flerårig plante, fordi det deler de grundlæggende funktioner i disse planter. Yuccas har basal, stedsegrønne blade, der stige som sværd over strittende blomster, der kan være ganske duftende. Yucca blomster er bemærkelsesværdige for at være sat meget tæt sammen og normalt stiger i forgrunden omkring midsommer. Finde jord, der er veldrænet og på et solrigt sted. Yucca er en flerårig plante, der kan tåle tørke meget godt. Formering indebærer adskiller de rodfæstede udløbere fra bunden af anlægget.

Rød baldrian

Rød baldrian er også kendt som centranthus, og udmærker sig ved clusterings af små blomster, der blomstrer i sommeren eller falde. Disse stauder bør plantes i fuld sol eller halvskygge. Formering skal finde sted i foråret af division eller grave op og derefter genbeplantning de selvsåede frøplanter. Det bedste valg til udplantning er i en flerårig ramme på et tørt sted, der ikke understøtter andre planter. Afskårne blomster for at oprette en duftende buket.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com