Hvordan man opbygger en stor have Dam

April 28

Hvordan man opbygger en stor have Dam

Den bedste måde at tackle en stor landskab vand feature projekt er at gå ind i en plan. Omfatte strande og lavvandede vandarealer langs nogle af kanterne at tiltrække myg-fortærer padder, insekter og fugle. Give hylderne i forskellig dybde til randnummer og flydende leaf planter såsom åkander. Planlægge et område to fødder eller dybere for din fisk til at overvintre. En plan, tegnet til skala holder alle parter på samme side.

Instruktioner

•Kontrollér med din boligejer & rsquo; s association og med din kommune for restriktioner eller nødvendige tilladelser. Kalder de lokale forsyningsselskaber og få dem til at markere de eksisterende underground utilities. Du kan have til at opnå tilladelser og ansætte entreprenører til at ændre ruter af spændende utility linjer. Hvis din ejendom er stedet for en eksisterende vådområde, det kan være beskyttet af staten og kræve yderligere.

•Mark ud af højder med stakes eller landskab mærkning maling. Udgrave site med en rendegraver. Du kan leje det, forudsat du har uanset certificeringer udlejer kan kræve for at betjene maskiner. Det & rsquo; s normalt bedre at hyre en professionel, hvis du don & rsquo; t har erfaring opererer udstyr. Hvis du graver et stort Dam med skovle i stedet, kan udgravningen flere dage. Bryde op hårde jord og rock med en hakke eller, i tilfælde af grundfjeld, en jackhammer.

•Line dammen med polyethylen Dam lagen eller butyl gummi. For usædvanligt store damme på højkomprimerende lerjord eller over en høj vandspejlet, kan du ikke brug for liner. For lerjord, skal du stadig kompakt bunden overfladen af hele dammen. Før om liner, fjerne alle sten og små klippestykker og fastsætte en seng af gamle tæpper til at forhindre liner punkteringer. Sikre, at der er ingen huller eller luft lommer i foringen, og forsegle sømme med Dam-safe klæbemidler. Forlade et to-fods udhæng på bredden. Tilføje endnu et lag af tæpper over foring.

•Installer river rock over på tæpperne for bio-styrke tekstur. Installere en one-tommer lag af muld over floden rock. Langs strandene, tilføje ært grus eller sand til at hjælpe, tilskynde gavnlige mikrober og dyreliv. Begynde at fylde dammen med vand. Plant masser af oxygenating undersøiske planter i det øverste jordlag langs bunden af dammen. Udfør fyldning af dammen. Sikre 40-60 procent shading vandoverflade ved plantning randnummer, åkander og frit svævende planter såsom duck ukrudt.

•Test vand for tungmetaller og pH før du tilføjer fisk. Akvatisk butikker og havecentre sælge behandlinger for næsten enhver Dam spørgsmål. pH skal måle mellem 6.5 og 7.5 for de fleste fisk. Tillad klor i vandet for at flygtiggøres til mindst 36 timer. Ikke overstock dammen med fisk. Dette vil forstyrre den balance i din Dam, forårsager lav opløst ilt fisk dræber, algeforekomster, giftige ammoniak oprustning og andre Dam vedligeholdelsesproblemer.

Tips & advarsler

  • Kick-start din Dam med en spand med vand og skidtet fra en sund, etablerede Dam. Dette vil have en overflod af gavnlige og Dam-balancering mikroorganismer i det. Introducere kick-starter efter alle klor har volatilized fra vandet, eller klor vil dræbe mikroorganismer.
  • Sikre, at din dam er bygget i nærheden af adgang til en konstant forsyning af vand til topping ud. Tillad klor i vandet topping-off for at flygtiggøres før du tilføjer det til dammen.
  • Hvis du ønsker at lagerføre en overflod af fisk, skal du installere en pumpe og filtrering system og udfører regelmæssig vedligeholdelse på disse systemer.
  • Tæpper, klipper og jord over foringen ikke kun beskytte foringen fra UV-skader, men også give et levested for mikroorganismer, der forbedrer balance og sundhed af dammen.
  • Brug ikke omfattende pesticider, herbicider og kunstgødning i områder, der vil løbe ud i dammen. Brug ikke gødning, herbicider eller pesticider lige før en regn.
  • Omdirigere afstrømning fra veje og landbrugsjord fra dammen. Toksiner og gødning i afstrømningen kan dræbe fisk og andre Dam liv, eller forårsage overdreven algeforekomster.
  • Når du vælger vandplanter, undgå invasive arter. Mange er forbudt ved lov, og er også en gene for Dam-ejere.
  • Hvis der er træer i nærheden af dammen, skimme bladene i løbet af efteråret. Et par blade aren & rsquo; t skadelige, men for meget organisk spørgsmål opfordrer algeforekomster, der kan føre til fisk dræber.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com