Min radiser ikke pære

March 31

Min radiser ikke pære

Den dårlige nyhed er, at hvis din radiser (Raphanus sativus) ikke er producere blomsterløg, vil du sandsynligvis tabe dette års afgrøde. I de fleste tilfælde være ikke puffede radiser, der ikke producerer pærer i produktion i år. Men hvis du kan finde ud af hvad der gik galt, kan du nogle gange forhindre det samme problem fra at ødelægge næste års afgrøde.

Wire stilk

Hvis nogen del af anlægget blomstrende, herunder roden, er den mest sandsynlige årsag wire stængel, undertiden kaldet dæmpning off. Wire stilk skelnende kendetegn er en udtynding og skærpelse af stænglen af en plante på overfladen af jorden. I radiser forårsager wire stilk roden rådner hurtigt eller ikke vokse på alle. Wire stilk er forårsaget af en svamp. For at forhindre det, plante radiser i andet sted hvert år og sørg for ikke at plante for tidligt eller i klamme jord.

Fortrængning

Undertiden fortrængning kan forårsage radise rødder at blive forkrøblet. Hvis fortrængning er problemet, skal du se nogle full-size radiser på enderne af rækkerne eller på steder, hvor der er mindre fortrængning. Radiser bør være mindste hvor der er større crowding. For at forhindre root nedsat vækst som følge af fortrængning, tynde din radiser når de stiklinger til 1/2 til 1 tommer apart.

Kvælstof

En almindelig årsag til forkrøblede radise pærer er for meget kvælstof. Hvis du gøde din radiser med en høj-kvælstof gødning, vil planten bruger alle sine ressourcer, voksende blade. Hvis din radiser har haft for meget kvælstof, får de smukke, frodige blade og en pære, mager, næsten ikke-eksisterende. For at undgå problemet, skal du vælge en gødning med højere niveauer af kalium og lavere niveauer af kvælstof.

Kalium

En anden mulig årsag til små radise rødder er for lidt kalium. Kalium er nødvendige for root udvikling. Hvis din jord er mangelfuld, kan det forårsage radiser, der har normale toppe og meget lille pære. Den bedste måde at tjekke kalium niveau i din jord er at have lokale forlængelse tjenesten køre en jord test. Hvis du finder du er lav på kalium, kan du supplere med små mængder kaliumchlorid eller andre kalium-rige gødning.

Varme

Hvis du havde en sent forår, korte foråret eller forsommeren, kan din radiser lider af for tidlig varme. Cool-vejr sorter af radise vokser bedst, når temperaturen er under 65 grader Fahrenheit. Hvis du planter i køligt vejr og derefter vejret bliver hurtigt varmt, radise vil stop vokser både blade og rødder og vil gå til frø. For at forhindre radiser i går til frø, før de får en chance for at udvikle en pære, plante så snart jorden kan bearbejdes i foråret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com