Hvor ofte bør du vand Cineraria?

May 17

Hvor ofte bør du vand Cineraria?

Hvis du ønsker planter med farvestrålende blomster, der vises i stor overflod, ikke overse cineraria plante (Pericallis x hybrida). Ofte kaldet blomsterhandlers cineraria, fordi det er en favorit valg for buketter og arrangementer, har dens blomster især intense farver i en forbløffende vifte af nuancer. Cineraria kræver kun grundlæggende pleje til at vokse godt, men er følsomme over for over- og underwatering.

Karakteristika

Cineraria, en urteagtige flerårig, blomster fra sent falder igennem det tidlige forår og vokser udendørs året rundt i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9-11. I koldere regioner, kan den også vokse som en vinter-blomstrende stueplante. Planten danner en forhøjning af grønt løv og dækker sig med daisy-lignende blomster. Hver blomst har en mørk central disk omgivet af farverige kronblade, der er ofte bicolored, med hvid Centre og dyb blå, rød, pink eller lilla kanter, afhængigt af sorten.

Vand

Cineraria plante er generelt nemme at dyrke, men ikke bedst når regelmæssige, selv vanding. Det er hjemmehørende i de Kanariske Øer, hvor luftfugtigheden er høj og jorden forbliver let fugtig. En dyrket plante trives, når det gives regelmæssig, selv vandingerne og kun skal vandes, når den øverste tomme af jord føles lidt tør at røre. Når container-vokset, denne plante har brug for en pot, der dræner godt. God dræning hjælper med at forhindre svampe problemer, såsom root rot, der kan udvikle sig i jorden. Cineraria blomst produktion afhænger af tilgængeligheden af vand, så aldrig tillade plantens jord bliver helt tørre.

Dræning

Giver en cineraria er plante med veldrænet jord afgørende for at holde det sundt og voksende godt. Hvis du er voksende det udendørs, skal du vælge et sted, der har god luftcirkulation hvor jord også afløb hurtigt efter regn. Hvis din jord er rig på ler og tendens til at holde vand, tilføje nogle fine sand på plantning for at forbedre sin dræning. For en potteplante, bruge en standard potning mix, men tilføje en lille mængde af sand til at sikre det dræner godt. Du kan også lave din egen godt afdrypning blanding af 1 del lerjord, 1 del kompost og 2 dele sand.

Andre pleje

Cineraria vokser godt i steder, at får delvis skygge i de varme sommermåneder; skyggen hjælper med at beskytte dets blade fra brændende. I regioner inden for dets voksende zoner, kan du flytte en potteplanter cineraria i en udendørs spot, der får klare sol. Hvis du er voksende cineraria indendørs, skal du flytte det til et smukt oplyste, syd - eller vestvendt vindue om vinteren. Dette anlæg kan tiltrække bladlus og spider mider, som kan forårsage alvorlige problemer, hvis venstre umarkeret. Sprøjtning med insekticid sæbe, fortyndet med en sats på 5 spiseskefulde pr. gallon, styrer normalt disse skadedyr effektivt. For at modvirke den svamp, tørre altid vand cineraria i rodzonen, at holde blade og blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com