Hvordan man dyrker Milkweed (Asclepias) planter

May 14

Hvordan man dyrker Milkweed (Asclepias) planter

Milkweeds er for det meste krydderurt, der er blevet tilpasset til blomsterhaven. Der er forskellige typer af vilde milkweed planter i forskellige dele af landet. Nogle har været hybridiseret for at være endnu mere farverig end i naturen. Her er nogle oplysninger om hvordan man dyrker Milkweed (Asclepias) planter.

Instruktioner

•Milkweeds er nogle af de mest fascinerende blomster til haven, fordi de ikke er kun smukke, men de er hjorte resistente, og de er den foretrukne tiltrække fødekilde til Monarch sommerfugl.

•Et fantastisk milkweed, der er hjemmehørende i fattige, tør jord er Asclepias speciosa eller "prangende Milkweed. Store lyserøde og hvide klynger af blomster er vidunderligt duftende og anselig bladene er blødt og fint at røre. Blomstrer i slutningen af foråret gennem sensommeren, vil disse planter forsvinde helt når de går til at sove for vinteren, kun at dukke op igen i det tidlige forår. Give disse Milkweeds sol til halvskygge og meget veldrænet jord. De er perfekte til en tørke-tolerante have. Asclepias speciosa skal gøre godt i zoner 4-10.

•Asclepias tuberosum er en glimrende farvet Milkweed med sine røde og orange blomsterklaser. Der findes også sorter i ren gul og klar rød. Ligesom alle milkweeds har disse farverige planter en mælket hvidt sap, der er giftige, hvis store mængder er spist. Vokse A. tuberose i fuld sol i almindelig jord med god dræning i zoner 4-9.

•En bonus med alle milkweeds er store frø sager, der åbner til at frigive flad oval frø udstyret med silkeagtig hvid faldskærme. Den bløde, hvide, flossy filamenter kan tage frø til flyrejser langt væk fra moderplanten. Børn elsker at spille med frø hoveder og ser farverige Monarch butterfly caterpillar, der lever af planter. Selvom Monarch larver kan vises at ødelægge anlægget fra tunge fodring, inddrive Milkweeds hurtigt. I mellemtiden, moseys caterpillar off til at bygge sit guld og grønne lanterne indersiden som ændres det til den dejlige, kendte sort og orange Monarch sommerfugl.

•Der er mange flere sorter af vilde og haven Milkweeds. Prøv Asclepias purpurescens, Asclepias fruticosa, Asclepias cancellata og Asclepias incarnata for bare en start. Der er mere end 140 arter og der vil sandsynligvis være native Milkweeds lokale hvor du lever. For mere information om hvordan man dyrker en Milkweed (Asklepios) blomst i haven, tjek venligst nedenstående ressourcer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com