Hvordan til at forberede haven jord til tomater

May 22

Hvordan til at forberede haven jord til tomater

Der er intet så lækkert som en frisk plukket tomat, stadig varm fra sommersolen. Millioner af mennesker, der ikke vokser nogen andre grøntsager vil tilføje en tomatplante eller to til deres haver. Vokse store tomater, skal du starte fra jorden. Hvis du forbereder jorden korrekt ved at forbedre dens tekstur og tilføje naturlige næringsstoffer i form af kompost, vil du få sundere planter og lækrere frugt.

Instruktioner

•Pick et websted. Tomater har brug for masser af sol (seks til otte timer pr. dag) og masser af albuerum (seks firkant feet eller mere pr plante). Ikke holde voksende tomater i den samme sted år efter år, fordi jorden kan være befængt med sygdom-regnskabsmæssige mikroorganismer eller svampe.

•Hav jorden testet. Din lokale udvidelse office kan gøre dette for dig mod et rimeligt gebyr. Rapporten jord vil fortælle dig, hvordan sure jorden er; tomater gør bedst med en pH-niveau på 6,0 til 7,0 (lidt på den sure side af neutral). Hvis pH tal er højere end 7,0, tilføje kaliumchlorid; Hvis det er lavere end 6.0, tilføje jorden kalksten. Jord test vil også afsløre mængder af forskellige mineraler i din jord; Diskuter testresultaterne med din udvidelse office til at finde ud af, hvad tallene betyder og hvad, hvis noget, du skal gøre for at kompensere.

•Till jorden dybt (mindst to fødder). Hvis du kan leje eller låne en rotary tiller, bruge det; Ellers skal du grave jorden ud med en skovl. Fjern sten, rødder og andet snavs.

•Tilføj organisk materiale til jorden du har gravet op. Kompost er den bedste enkelt tilsætningsstof havejord. Hvis du ikke har din egen kompostbunke, kan du købe sække kompost i haven center eller hardware butik. Du kan også købe bulk kompost, som er solgt af den cubic yard (27 kubikfod) og leveret til dit hjem. En anden fælles tilsætningsstof er sphagnum, som er billigere end kompost, men ikke tilføje så mange næringsstoffer til jorden.

•Plant dine tomater efter alle faren for frost er forbi. (Din udvidelse office kan fortælle dig datoen "senest frost" for dit område, hvorefter det er sikkert at plante.) Tilføje en håndfuld benmel og et par håndfulde af kompost til hul til hver plante.

Tips & advarsler

  • Der er tre vigtigste fjender af tomatplante: ødelægge orme (lille critters du ikke kan se med det blotte øje) og to typer af svampen, fusarium og verticillium. Alle tre kan komme i jorden og forårsage plante at blive forkrøblede eller syge. Forebygge problemer ved at flytte din tomatplanter rundt i haven; ikke plante tomater i den samme Loco i mere end et år. Du kan også vælge tomatsorter, der er hybridiseret for at være resistente. Frø eller planter vil være mærket med et N for ødelægge modstand, et F for fusarium resistens og et V for verticillium modstand. Nogle sorter vil have to eller endda alle tre bogstaver.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com