Hvad er jord iltning?

January 20

Hvad er jord iltning?

Planter har brug for en række forskellige ting at trives, herunder lys, vand og luft. Selvom de fleste af anlægget er over jorden og udsat for luft, rødderne af planten stadig har brug for ilt. Planternes rødder udlede ilt fra luften fanget i jorden, og jord iltning vedrører niveau af ilt i jorden.

Betydning

Ilt i jorden kan plante rødder for at trække vejret og forhindrer rødder fra kvælende eller døende. Tilstedeværelsen af ilt i jorden er også nødvendige for planter til at optage næringsstoffer de har brug for at overleve, herunder fosfor og kvælstof.

Materialer

Visse materialer kan være blandet ind i planten jordbunden at øge luft rum mellem jordpartikler. Nogle materialer omfatter småsten samt vermiculite og perlite, der er former for mineraler. Tilføje uorganisk stof til jorden vil bidrage til at øge jord iltning uden at ændre dens indhold af næringsstoffer.

Metoder

Der er mange måder at øge mængden af ilt i jorden. Nogle af disse omfatter indarbejde de tidligere nævnte aggregater i jorden for at skabe mere rum for luftstrømmen. Yderligere jordtyper som sand kan være blandet ind i den nuværende jord til at skabe en mindre tæt jord, der giver mulighed for dannelsen af luft rum. Derudover kan vanding planter dybt men mindre hyppigt i modsætning til hyppige, lavvandede vandingerne hjælpe. Dyb vandingerne vil skubbe mere vand og derfor mere ilt dybt i jorden.

Problemer

Uden tilstrækkelig ilt i jorden, kan planternes rødder kvæle. Mængden af ilt i jorden bestemmer også, hvor dybe rødder kan gå ned i jorden, da de har en tendens til at stoppe stigende dybere, når der er mindre ilt i jorden.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com