Hvad er trådantal i ark?

May 16

Hvad er trådantal i ark?

Kvalitet sengetøj sikrer kvalitet shut-eye. Ark er et vigtigt element i komfortabelt sengetøj. Konventionelle visdom rådgiver, jo højere trådantal, jo bedre ark. Men højere tråd tæller kommer med en højere prisseddel og andre elementer, såsom typen af tråd brugt og den samlede tekstur af stoffet er vigtigt for.

Definition

Trådantal er antallet af tråde pr. 1-tommer kvadrat stof, herunder lodret (warp) og vandret (skud) tråde vævet sammen. Hvordan trådantal påvirker tekstur og holdbarhed af et stof er stærkt påvirket af tykkelse og type af tråde brugt og ply af stoffet. For højere tråd tæller, nogle gange to-lags garn er anvendt og ekstra garn kaldet "picks" er indsat i skudgarn.

Ekspert indsigt

Trådantal gør en forskel i kvaliteten af plader, men nogle eksperter hævder, at øget komfort eller værdi af tråd tæller for over 300 er ganske lille. Afhængigt af kvaliteten af konstruktionen og fiber anvendes, kan en 300-count ark har en overlegen tekstur som en 1000-tråd-count. Høj kvalitet ark har et trådantal på mindst 180. Højere tråd antal ark tendens til at være blødere og mere modstandsdygtigt overfor pilling. Ply refererer til antallet af individuelle Garner anvendt i en strand. Dobbelt-lags plader er mere holdbare end enkelt-lags plader, men afhængigt af garn-størrelse bruges, kan føles tung. Garn størrelse er tykkelsen af den tråd vævet sammen for at gøre stof. Jo højere den størrelse, de finere garn.

Misforståelser

Siden 90 ' erne, har tråd-count været portrætteret som element til at overveje, når de leder efter kvalitet plader. Et direkte resultat af denne forbruger besættelse er manipulation af trådantal af nogle fabrikanter som rapporteret af ABC News. For at opnå højere tråd tæller, indsætte producenter almindeligvis picks eller tråde mellem væve. For eksempel, hvis ved hjælp af en konstruktion med enkelt hente mellem et enkelt-lags væve, ville den højeste tråd antal mulige være 400. Det følger heraf, at ark med højere tråd tæller skal bruge dobbelt-lags garn og flere picks, som begge kan resultere i en tykkere og grovere ark. Men fine to-lags garn, (dem med en meget høj garn størrelse) gøre en glat, letvægts-ark.

Overvejelser

Hvis du ikke kan lide den måde ark ser eller føler, ikke købe dem blot fordi de har trådantal ønsker du. Når man overvejer pris, glem ikke at arkene er en investering, og hvis plejes ordentligt kan vare mere end 20 år. Høj tråd antal ark er dyre, men deres stram væve og kvalitet tråd gøre dem mere komfortable, længere varig og mindre tilbøjelige til at skrumpe end billigere ark. Til varmere klimaer og varme sommermåneder er en percale væve cool og sprød, med en 200 til 300 trådantal. Satin væve plader har en 500 til 600 Trådantal og en blødere, silkier tekstur. Fibrene bruges i dit ark er vigtigt så godt, som forskellige fibre vil stå op til tiden og bruge på forskellige måder. Bomuld ark er kølige og komfortable, men rynke mere end polyester-bomuld blandinger.

Advarsel

Hvis et ark har en høj trådantal, og en lav pris, være mistænksom. I 2006, syv ud af otte plader testet af god husholdning Institute mislykkedes tråd tælle tests, og fandt, at mange producenter overdriver deres trådantal af tre til fem gange. Mens tekstilindustrien omskrev sin frivillig standard for at tydeliggøre denne tråd tæller bør baseres på tråde, ikke de enkelte tråde eller lag inden for en tråd, er det værd at bemærke, at det er bare, at frivillige. Fair Trade Commission har fastslået at tvistet garn bør kun medregnes som en tråd for tråd count, men dette gennemtvinges ikke generelt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com