Ideer til blomsterhaver med Hostaer

July 1

Ideer til blomsterhaver med Hostaer

Hostas, også kaldet Vejbred liljer (Hosta spp.), omfatter nogle 70 arter hjemmehørende i de fugtige skove i det østlige tempererede Asien. Talrige hybrid sorter findes i dag, giver gartnere mulighed for at vælge hostas i en bred vifte af modne størrelser, leaf farver og former og tolerancer for sollys eller skygge. Hostas er blandt de bedste planter til folk med allergi eller følsomme hud: hostas' pollen er ikke problematisk og plante sap er ikke irriterende. Designe en haven byder hostas indebærer at bruge kontrast og knudepunkter.

Udvide antallet af Hostaer

En hosta haven ser altid bedre med flere hostas i samlingen--så længe der er rigelig plads i landskabet. Mens det kan være fristende at erhverve en af alt på en planteskole, styrker den visuelle effekt af en lille gruppe af den samme hosta kultivar dens æstetiske virkning i haven. Balance ud samlingen så brogede, blå og gule blade typer alle opstår. Don't go wild og scatter den brogede og lyse gule og chartreuse farvet typer, som det gør haven design ser kaotisk. Brug basic grøn og køligere hued blå hostas til at balancere den visuelle business af brogede og gule hostas i nærheden.

Hardscape

En massiv seng af Hostaer kan se verdslige, da det er en gruppering af lave, mounding planter. Efter falder frost, haven bliver brun og golde. Ved hjælp af interessante hardscape funktioner--rock, beton eller træ komponenter--kan bringe struktur til haven i enhver sæson. Et træ eller glasfiber composite træ dæk gangbro gennem haven giver adgang og ligner en dock jetting i en sø af hosta blade. En bugtende tør stream seng gennem hosta samling montrer ændre i elevation og klipper og småsten som kontrast til hosta blade.

Skulpturer accenter

Bringe elementer af lune eller overraskelse i hosta haven ved hjælp af skulpturer eller anden ornamentik. En religiøs ikon, udsmykkede birdhouse på en post, holdbare udendørs kunstværk eller klassisk statue placeret i en sprawling seng af hostas ser beroligende og elegant. Må ikke gå overbord, som alt for mange stykker ligner rod eller en losseplads. Selv noget så kliché som en enlig havenisse eller en pink flamingo sidder ovenfor Hostaer kan generere samtale eller sjov historie forbundet med hosta haven.

Fremvise andre planter

En hosta haven behøver ikke kun fremvise hostas. Bruge andre flerårige planter eller mindre træagtige buske i samme område, som deler lignende lys og jord betingelser. Andre planter medbringe farve ind i haven, hvor Hostaer kan ikke. Koral klokker (Heuchera) og fern blade indføre kontrasterende farver blandt Hostaer, og bregner navnlig kontrast texturally mod de grove, større hosta blade perfekt. Årstidens blomster farve skyldes følgesvend planter såsom Lærkespore, bloodroot (Sanguinaria), trinity blomst (Trillium), Lenten rose (Helleborus), columbine (Aquilegia), vintergæk (Galanthus), påskelilje (Narcissus), tulip (Tulipa) og foamflower (Tiarella). Sommer enårige indkvartering impatiens og wishbone blomst (Torenia) ser også nice blomstrende blandt hostas.

Ressourcer

Besøg andre folks haver og lede efter planten kombinationer eller dekorative funktioner du kan lide. Kopiering er den oprigtigste form for smiger. Også besøge lokale botaniske haver og se hvordan de præsenterer hosta og andre skygge haven samlinger. Den amerikanske Hosta samfund har en række nationale display haver, primært i det østlige USA, der er angivet i skovarealer og dale. Bemærk funktion og design, der anvendes i disse store hosta samling haver og anvender disse ideer i din egen baghave.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com