Sådan læses en vaterpas

January 11

Sådan læses en vaterpas

Uanset om du er en professionel tømrer eller en gør-det-selv, er et vaterpas et must-have værktøj. Også kaldet et vaterpas, dette værktøj hjælper med at holde dine projekter helt vandret eller lodret--niveau eller plumb. Almindeligt anvendte niveauer har typisk to glas rør, en til at bestemme niveau og den anden for plumb. De fleste omkring hjem projekter, såsom hænge billeder, installere et skab hylde eller udjævning et apparat, er en 2-fods niveau alt hvad du behøver. Når du har testet det niveau nøjagtighed, læsning, det er simpelthen et spørgsmål om at vide hvad boblen angiver.

Instruktioner

Ren og Test

•Undersøg den nederste kant af dit niveau før du tager en læsning. Hvis der er en ophobning af tørt snavs, cement, calk eller et lignende stof fra et tidligere job vil du ikke få en nøjagtig aflæsning. Hvis kanten er beskidt, tør det ned med en fugtig klud. For stædig oprustning, omhyggeligt mejsel stof ud over kanten og derefter tørre det rene.

•Test nøjagtigheden af dit niveau. Hold dit niveau længderetningen mod en flad, lodret overflade som en mur. Langsomt flytte højre ende op eller ned indtil boblen i ånden tube er centreret mellem de to streger i midten af røret. Køre en blyant langs den nederste kant af niveauet for at tegne en streg på væggen.

•Klik niveauet over således at den øverste kant er nu den nederste kant. Sætte denne kant på linjen og se hvis boblen er centreret mellem linjerne i røret. Hvis det ikke er, er defekt og bør ikke anvendes.

Læs for niveau

•Indstil niveau på overfladen af det objekt, du vil kontrollere for ægte vandret eller niveau. Ånd røret skal være parallelt med overfladen af objektet. Tillad boble til float og slå sig ned i røret.

•Flyt tæt på niveauet og positionere dig i øjenhøjde med røret. Luk det ene øje for at få en præcis aflæsning. Læg mærke til hvor boblen har bosat sig i forhold til streger på røret.

•Kontrollér en læsning. Hvis boblen er perfekt centreret mellem linjerne, er objektet niveau. Hvis nogen del af boblen er til højre for den rette linje, objektet er skrå eller skråninger nedad fra højre til venstre. Objektet er skrå eller skråninger nedad fra venstre til højre, hvis nogen del af boblen er tilbage af den venstre linje.

Læs for Plumb

•Hold dit niveau lodret og Placer den mod overfladen af objektet eller overflade, der skal kontrolleres for sande lodret eller plumb. Ånd røret skal være vinkelret på objektet. Tillad boblen til at flyde og afregne.

•Flyt tæt på niveauet og positionere dig i øjenhøjde med røret. For en præcis læsning, lukke det ene øje. Læg mærke til hvor boblen har bosat sig i forhold til streger på røret.

•Kontrollér en læsning. Hvis boblen er perfekt centreret mellem linjerne, er objektet plumb. Hvis nogen del af boblen er tilbage af den venstre linje, toppen af objektet vippes og læner sig til højre. Toppen af objektet vippes og hælder til venstre, hvis nogen del af boblen er til højre for den rette linje.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com