Fakta om vanding planter

July 1

Fakta om vanding planter

Korrekt vanding praksis er et nøgleelement i vellykket havearbejde. Forkert niveauer bidrager til plantesygdomme, skadedyrsangreb, mindsket afgrøde udbytte og plante død. Nøjagtige vanding krav varierer fra plante til plante og påvirkes også af klima og jord betingelser. For maksimal havearbejde resultater, kombinere korrekt vanding metoder med passende anlæg og webstedsudvælgelse.

Placeringen og mængden

Der er fire centrale komponenter til at plante kunstvanding, siger University of Arizona kooperative udvidelse online Master gartner Manual. Disse er hvor, hvor meget, hvordan hurtigt og hvor ofte planter skal vandes. Den primære placering af vanding er planternes rødder, som er normalt omkring 1 1/2 til 3 gange bredere end plante baldakin. Undgå vanding blade at undgå svampevækst. Hvor meget vand du giver, afhænger af typen anlæg. Græsplæner, for eksempel kræver en tomme af vand per kvadratfod.

Sats og hyppighed

Opmærksomhed på tilstanden af jorden som du vand dine planter. Gælde kun vand så hurtigt som jord kan absorbere det. Dette forebygger jorderosion og jordpakning og også sparer på vandet, som er særligt vigtigt, når vanding store jordlodder. Tillad planter tørre mellem vandingerne til forebyggelse af sygdomme og skadedyr, men undgå at lade dine planter visner. Nogle planter, skræddersy såsom impatiens og bambus, kræver hyppigere vanding, så altid vanding praksis til dine specifikke plante behov.

Virkningerne af jord

Jordbundens sammensætning har en betydelig indvirkning på vanding metoder. Nogle jorder fastholde vand bedre end andre og derfor planter kan ikke skal vandes så ofte. Hvis din jord er høj i ler, kan du overveje at tilføje sand, perlite eller pimpsten til at øge dræning kapaciteter. Hvis din jord er høj i sand, tilføje organisk kompost og tørv til at øge fastholdelse. Hvis du er en container gartner, Sørg for at alle dine gryder har tilstrækkelig dræningssystemer til at forhindre root rot og andre sygdomme.

Klima

Vanding praksis varierer også efter klimazone og sæson. I den tørre ørken Arizona, for eksempel, kræver de fleste planter tre til fem gange mere vand om sommeren, end de gør i vintermånederne. Hvis du bor i et fugtigt klima med betydelige regnmængder, behøver du sandsynligvis ikke at vand planter så ofte. Vind og elevation niveauer også have indflydelse på vanding praksis.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com