Hvad gør gødning til græs?

January 11

Hvad gør gødning til græs?

Føje gødning til din græsplæne vil gøre græsset grønnere og stærkere, så længe du anvender de korrekte beløb af den rigtige form på det rigtige tidspunkt. Med så mange komplikationer, kan det være nyttigt at forstå, hvad hver enkelt komponent af plænen gødning gør, så du bedre kan forstå din samlede plænepleje behov.

Plantenæringsstoffer

Planter kræver op til 18 næringsstoffer for at vokse korrekt, men kun tre af dem--nitrogen, phosphor og kalium--anvendes i mængder, der kan kræve kosttilskud. Befrugtende en græsplæne er simpelthen processen med at tilføje de manglende elementer til jorden, så plænen har den bedste chance for succes. Græsplænen gødning er solgt med en numerisk analyse på pakken, normalt noget som 10-10-10 eller 20-4-8, med de tre tal svarer til procentdelen af kvælstof, fosfor og kalium, i rækkefølgen, i gødningen.

Kvælstof

Alle plantenæringsstoffer, kvælstof er påkrævet i de største beløb og er den mest almindelige næringsstoffer at være mangelfuld i jord. Kvælstof spiller en rolle i næsten alle interne processer, fra synteseskabende proteiner til oprettelse af klorofyl. Græsplænen gødning har to typer af kvælstof: hurtig frigivelse og langsom frigivelse. Quick-release gødning vil have græs grøn og voksende inden for et par dage, men vil kræve hyppigere applikationer. Langsom frigivelse kvælstof vil tage lidt længere tid at vise effekter, men vil kræve mindre hyppige programmer og har en langt lavere chance for at anvende for meget kvælstof.

Fosfor

Fosfor er måske mere vigtigt at en græsplæne generelle sundhed end nogen andre næringsstoffer, men det er påkrævet ved meget lavere niveauer end kvælstof. Fosfor er nødvendig for næsten alle energi proces inde i græsset, herunder amino syre produktion, fotosyntese, glykolyse og respiration. Fosfor er især vigtigt for nye græs, da det fremmer rodvækst og stimulerer blade vækst.

Kalium

Mens kalium ikke er brugt i de grundlæggende cellestruktur af græsset, er det nødvendigt for mange af de græs underliggende vækst processer. Kalium er et nødvendigt element i fotosyntesen og hjælper med at lette celledeling. Kalium øger også turf's modstand mod trafik og sygdom og endda tørke tolerance. Kalium er også kendt for at hjælpe græsset overleve gennem vintermånederne.

Gødning misbrug

Da gødning er designet til at supplere forarmet eller mangelfuld jordbund, er det vigtigt kun at bruge den rigtige mængde og den rigtige slags gødning. Bruger for meget kvælstof, for eksempel, kan overstimulere væksten forårsager vinger til at vokse stærkt men rødderne skal være for svag til at holde planten. Kvælstof kan også forårsage skader på græs vinger, hvis du anvender gødning og glemmer at straks vandplanter for at banke gødning fra græsset og ned i jorden. Forhøjede niveauer af fosfor og kalium såre ikke græsset som kvælstof, men de overskydende niveauer vil udvaskes af jorden og i grundvandet. Nogle landestandarder kan endda have love mod anvendelse af fosfor og kalium gødning undtagen under særlige omstændigheder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com