Kolesterol pleje bivirkninger

July 18

Kolesterol pleje bivirkninger

Det store flertal af medicin på markedet til at sænke kolesteroltallet er i en klasse af lægemidler kendt som "statiner". Statiner reducere produktionen af kolesterol i leveren ved at blokere det enzym kendt som HMG-CoA reduktase. Kolesterol er en del af normal cellefunktion, men det kan bidrage til opbygning af plak i arterierne. Sprænges plak kan forårsage angina, hjerteanfald eller slagtilfælde. Statiner har vist sig at bremse plak dannelse og i nogle tilfælde reducere plaque oprustning. Som med enhver medicin, findes potentielle bivirkninger.

Bivirkninger

Mens ualmindeligt, omfatter nogle af de mere typiske bivirkninger af statiner hovedpine, svaghed, muskelsmerter, kvalme, opkastning, forstoppelse, diarré og udslæt. Heldigvis, en bred vifte af statiner kan ordineres med forskellige grader af potens. Denne sort gør det muligt for læger at prøve forskellige recepter for at se, som fungerer bedst for hver patient. Visse statiner kan oprette bivirkninger (mild til svær) når det tages med andre medikamenter, der forhindrer fjernelsen af statiner.

Rhabdomyolyse

En alvorlig, men sjælden bivirkning af statiner er rhabdomyolyse. Begyndt som muskelsmerter, kan rhabdomyolyse føre til tab af muskelceller, så eventuelt nyresvigt og død. Rhabdomyolyse bliver muligt når statiner tages i kombination med andre lægemidler, der forhindrer deres afskaffelse, derved øge niveauet af statiner i blodbanen. Rhabdomyolyse kan være dødelig, så det er klogt at henlede uforklarlige joint eller muskel smerter af din læge. Gravide kvinder bør aldrig tage statiner under graviditet på grund af eventuelle skader på fostret.

Leverskader

Mayo Clinic advarer, at lejlighedsvis brug af statiner kan forårsage en stigning i lever enzymer nødvendig for at fordøje mad og medicin. Mild stigning er ikke en bekymring, men betydelig stigning kan føre til permanent leverskader. Leverskader kan manifestere uden symptomer, så patienter, der tager statiner opfordres til at have leverfunktionstest hver 3 til 6 måneder.

Misforståelser om bivirkninger

Ifølge den amerikanske Diabetes Association er der flere misforståelser om statiner og deres sikkerhed. En misforståelse er, at muskel-relaterede bivirkninger er begrænset til muskelsmerter. Myopthay (muskel svigt) er en sjælden men mulig bivirkning af statiner, der kan indeholde ømhed, kramper og generel svaghed. ADA advarer om, at en anden almindelig misforståelse er, at bivirkninger vil kun overfladen i tidlige faser af behandlingen når de i virkeligheden, "Stigende alder øger risikoen for bivirkninger, som gør flere medikamenter almindeligt ordineret for aldring voksne."

Anbefalinger

American Heart Association anbefaler at pleje og overvågning tages når ordineret statiner. Doseringer bør ikke er større end nødvendigt for at opnå ønskede kolesterolindholdet i blodet. Start med en lille dosis og forsigtigt stigende indtil det ønskede mål er opnået er anbefalet af National Cholesterol Education Program. Statiner bør vælges baseret på LDL (dårlige kolesterol) sænke styrke pr. milligram.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com