Hvad er de lille hvide Bugs på min Gardenias?

October 29

Hvad er de lille hvide Bugs på min Gardenias?

Gardenias er kendetegnet ved deres dejlige blomster og duft. Disse planter er ofte brugt som en raster kant eller som bunddække. Mens gardenias er en dejlig tilføjelse til enhver gården eller haven, er de modtagelige for insekt skadedyrsangreb. Mealybugs er de mest almindelige gardenia skadedyr, og kan påvirke sundheden og udseendet af planterne.

Identifikation

Mealybugs er flade, ovale insekter, der måler kun 0,04 til 0,16 tommers længde. Mealybugs er ofte vanskelige at se med det blotte øje, fordi de er så små. De er tæt knyttet til bladlus, whiteflies og skjoldlus. Mealybugs fik deres navn for en hvid, melet belægning af voks på ryggen. De skade gardenias ved at fodre dem med deres piercing mouthparts.

Effekter

Gardenias med kraftige angreb af mealybugs udvikler ofte spættede blade. Andre symptomer på mealybugs omfatter forvrænget blade, gulfarvning af blade og tidlig blad drop. Store mealybug befolkninger kan forårsage gardenia planten dø. Mealybugs udskiller et stof kaldet honningdug, som holder sig til gardenias forårsager sodede skimmel, en sort svamp, der udvikler sig på blade og blomster af værtsplanter. Mens sodede skimmel ikke er normalt skadelige for planter, kan det blive en uskøn rod.

Ikke-kemisk bekæmpelse

Mealybugs kan fjernes ved at placere en alkohol-dyppet vat på bagsiden af insekt og ødelægge den. Denne proces er kun effektiv, hvis lys angreb af mealybugs er til stede på din gardenia. Gnide mealybugs fra gardenia blade flere gange er hver uge en anden måde at fjerne dem uden kemikalier. Vask din gardenia med varmt sæbevand, når hver uge kan hjælpe med at kontrollere mealybugs. Brug 1 tsk af flydende opvaskemiddel til 1 gallon af vand for de bedste resultater.

Kemisk kontrol

Tunge mealybug angreb kan kræve anvendelse af kemiske produkter. Insekticider indeholder aktive ingredienser permethrin, er rotenon og pyrethrin ofte effektiv til at fjerne mealybugs. Gentag insektbekæmpelsesmidler programmer til fortsat kontrol af mealybugs.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com