Hvornår man skal plante hvidløg i New Jersey

May 31

Hvornår man skal plante hvidløg i New Jersey

Hvidløg eller Allium sativum, er en art af familien løg og en nær bekendt af purløg, skalotteløg og porrer. Hvidløg er almindeligt anvendt til både kulinarisk og medicinske formål. En populær afgrøde i New Jersey, hvidløg er nemt dyrkes og helt hårdføre.

Hvornår man skal plante

I New Jersey og andre koldere klimaer er det bedst at plante hvidløg i efteråret. Plantning en måned til seks uger før jorden fryser er den foretrukne tidslinje, da dette giver planter tid til at få etableret. Planterne vil så gå dvale om vinteren, og når vejret bliver varmere op, får et anfald af vækst.

Plante pleje

Hvidløg ikke trives med konkurrence, så hold med lugning. Anlægget foretrækker selv fugt, derfor være omhyggelig med ikke at kingsize det fordi overwatering forkorter løgets levetid. Stop vanding hvidløg et par uger før høst.

Fakta

Hvidløg er chock fuld af vitaminer og næringsstoffer, herunder protein, kalium, vitaminer A, B, B2 og C, kalcium og zink. Det indeholder flere germanium, en anti-cancer agent, end nogen andre urter. Med alle dens godhed for mennesker er hvidløg giftigt for katte og hunde.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com