Anvendelsesmuligheder for Portulak

July 28

Portulak er en trailing, dyrkning af jorden urt med saftige stængler og klynger af grønne, ovale blade. Hele planten er spiselig, herunder blomster og frø, og anses for en ukrudtsplante i de fleste områder af verden trods sin omfattende brug som en kulinarisk og medicinske urter.

Køling

Portulak er en traditionel urt bruges til behandling af feber og som en "afkøling støtte" i almindelighed. Det betragtes som en "kold" plante, bruges til at behandle "hot" medicinske tilstande såsom betændelse og overophedning. I alternative medicinske teorier, såsom Ayurveda og kinesiske systemer, samspillet mellem varme og kolde elementer i kroppen forårsager mange forstyrrelser, med hovedpine, leverproblemer, hemorrhaging og søvn problemer forårsaget af overdreven varme i kroppen. Portulak blev traditionelt brugt til at behandle alle disse lidelser.

Maveproblemer

Portulak har historisk set været anvendt til behandling maveproblemer fra dysenteri til diarré og indvoldsorm. Det er også bruges til at hjælpe behandle uregelmæssig eller smertefuld menstruation. Portulak er et fordøjelsesfremmende stimulerende, og hjælpere i alle fordøjelsesforstyrrelser.

Urinveje

Portulak bruges som en vanddrivende behandling og behandling af urinveje. Fordi det har sådan en stærk effekt på urinvejene, anbefales det ikke at mennesker, med en anamnese med nyresten tage Portulak terapeutisk, som det er kendt for at øge urinproduktionen og filtrering, og kan endda forårsage en sten til at flytte.

Kilde til næringsstoffer

Portulak er en høj kilde næringsstoffer, herunder omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Det er en af de rigeste vegetabilske kilder til omega-3 fedtsyrer, med omkring 8 mg per gram af leaf. Portulak er høj i antioxidanter, vitaminer A, E og C, samt B gruppe vitaminer. Aminosyrer, alkaloider, flavinoids og steroler findes også i Portulak, samt beta-caroten. Ifølge Botanical.com, amerikanske indianere brugte Portulak som et supplement, når gennemgår lange transporter, og selv små mængder (2 eller 3 ounce om dagen) var nok til at opretholde en mand.

Mad

Portulak er en fælles potherb, benyttes regelmæssigt af folk i Middelhavet såvel som i Frankrig, England og Kina. Australske aboriginals spiste Portulak som en grøn salat. Det bruges i stedet for brøndkarse eller baby spinat i salater, og kan være wok-stegt, dampet eller tilføjet til gryderetter og karryretter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com