Tips om at gøre en smuk udendørs haven

February 19

Tips om at gøre en smuk udendørs haven

Plantning en smuk udendørs haven er muligt for enhver, selv en nybegynder, der har aldrig haveområder før. Her er nogle tips, der vil hjælpe med at sikre haven succes, selv om du har aldrig rørt en spade i dit liv. Planlægning og forberedelse tips er den samme uanset om du er plantning enårige, f.eks impatiens og morgenfruer, stauder, såsom daylilies.

Vælg en placering

Planlæg at placere din have tæt på huset hvor du kan nyde det ofte, og det vil være let at vedligeholde. Begynde i det små, især hvis dette er din første have. Vær opmærksom på mængden af solen placeringen får. Dette vil være en afgørende faktor, når det drejer sig tid til at vælge planter. Ved hjælp af en haveslange til at skitsere stedet kan hjælpe dig visualisere din have.

Forbered jorden

Der er flere måder at fjerne sod for at gøre en have. Du kan fjerne det manuelt, eller indtil det med en maskine, men det kan være trættende arbejde. En mindre arbejdskrævende metode til at forberede en haven seng er at kvæle græs med et lag af aviser, derefter dække det med et tykt lag kompost blandet med god havejord. Uundgåeligt nogle af græsset vil finde vej til overfladen, men opmærksomme lugning vil tage sig af den. Denne metode har en ekstra fordel: græsset skal fungere som ekstra organisk materiale til at berige jorden.

Find planter

Besøg havecentre for ideer. Du kan føle sig sikker på at næsten alle planter sælges der bliver hårdfør i din region. Kontrollere plante tags for blomstrende tid, plantehøjde og bredde, og oplysninger om hvorvidt planten foretrækker sol eller skygge. Husk på, at selv om en plante ser små i sin børnehave pot, vil det modne til størrelsen angivet på sit tag.

Køb i multipla

Det er en havearbejde regel af tommelfingeren at flerårige planter ser bedst når de plantes i grupper af tre eller fem. Der er undtagelser fra denne regel, selvfølgelig. Afhængigt af størrelsen af din have, kan du kun kræve en af nogle af de større planter, såsom hostas. Køb tre krukker af tre forskellige sorter vil holde tingene interessante, men vil forhindre haven fra søger hodgepodge.

Fastsat planter

Holde Planteskole Potter vandes indtil du har tid til at plante dem. Når du er klar til at sætte planterne i jorden, placere hver pot i sin plads før du fjerner anlægget for at sikre hver plante vil har den nødvendige plads. Som du tænder planterne ud af deres gryder, inspicere rodsystemer. Hvis rødderne er cirklede rundt i bunden, forsigtigt løsne dem. I virkelig skrappe sager hvor planten er bundet til potten og rødderne er pakket stramt, kan du bruge en kniv til at gøre et par stykker på siderne af gryden. Placer planterne fast i jorden på den samme dybde, de var i puljen. Vand godt for at hjælpe med at løse planterne i deres nye hjem.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com