Har en lang bønne plante en krybende stilk?

June 15

Har en lang bønne plante en krybende stilk?

Lange bønner planter, også kaldet asparges bønne, yard lange kinesiske lange bønner, ært bønner og slange bønne, vokse på snigende vinstokke som pole bønner. Som planterne udvikle, fremgår en klatretråd de vigtigste stilk, der vokser større og opsøger noget at indhylle sig rundt. Af denne grund kræver alle vining bønner en form for støtte til at holde deres blade og frugt fra jorden.

Funktioner

Navnet yard lange er misvisende, fordi den gennemsnitlige varighed af de modne lange bønner er omtrent 10 til 20 inches. De høstes bedst på omkring 10-12 inches og omkredsen af en blyant, da dette er den fase, hvor de er de mest bud. Værftet - lange bønner er en sand bælgplanter, som det beriger jorden det vokser med kvælstof det producerer på sine egne rødder. Det blev opdaget i det sydlige Asien og er nu dyrkes kommercielt der såvel som i Europa og Nordamerika. Mens det ligner og er brugt meget som en pole bønne, det er mere tæt forbundet med den sydlige cowpea, men det er mere af en klatring og efterfølgende plante end sine sydlige slægtninge, stigende til højst 12 fod i nogle tilfælde.

Voksende lange bønner

Lange bønner gør bedst i jordbund med en pH mellem 5,5 og 7,5, men de tåle mere sur jord, så længe det er løs og ikke indeholder for meget kvælstof, som kan forårsage flere blad vækst men mindre bean produktion. Webstedet skal være i fuld sol og jord arbejdet omkring 8 til 10 inches dyb før plantning. Kompost eller alderen gødning arbejdede i jorden i foråret forbedrer frugtbarheden. Jo varmere jo bedre er den generelle regel, som lange bønner kan ikke tolerere nogen kolde og skal plantes, når jorden har varmet til mindst 65 grader Fahrenheit. Plantefrø 2 inches dyb i løs jord, en tomme dyb i tungere jord, og tre til fire inches fra hinanden i rækken. Når der oprettet, tynde planter, således at de seks til 12 inches fra hinanden. Frøene spire i omkring en uge, og planterne begynder at producere bønner som vejret bliver varmere. Supplerende vanding er foreslået under meget tørkeperioder.

Systemer, der støtter

Aggressivt krybende vinstokkene har brug for støtte i form af et espalier eller andre stærke struktur til at klatre på, og de skal uddannes til at klatre, hvilket betyder, at manuelt indpakning de unge vinstokke omkring del af espalier at få dem i gang. Hvis bruger polakker, Sørg for at placere dem, så de ikke er helt lodret, da bønne vinstokke krybe mere aggressivt langs en mere horisontal sti, også giver bønner til at hænge fra løv. Wrap enderne af vinstokke omkring polerne og tjek dem ofte for at være sikker på de slyngende korrekt.

Høst og ved hjælp af lange bønner

Lange bønner vokse parvis fra lyserøde-lavendel blomster at dukke op langs de snigende vinstokke og er klar til høst, når deres hud er glat og frøene ikke endnu mærkbar gennem bælg ydre skaller. Når vejret bliver varmere og produktion stiger dramatisk, dagligt picking er ofte nødvendig. Til brug som tør beskydning bønner, bare lade dem på vinstokkene indtil bønnerne har udvidet inde de tørrede bælg. Fjerne dem fra bælg og gemme dem som du ville enhver andre tørre bønner i en mørk køligt. Du kan også bruge nogle af disse tørrede bønner for at plante en ny afgrøde næste år. Lange bønner tilberedes som andre pole snap bønner ved at skære dem i kortere stykker og dampning eller sauteing. Bønnerne kan også fryses ved første kaste dem i kogende vand og derefter i isvand, en proces kendt som blanchering og chokerende, før du placerer dem i fryseposer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com