Husholdningernes støber typer

September 4

Sorter med videnskabelige navne og klassifikationer findes tæt på 100.000 skimmel, og så mange som 300.000 har endnu at blive navngivet. På trods af disse svimlende tal, er nogle støber typer langt mere udbredt end andre, især når det kommer til husholdningsbrug forme. Et par særlige sorter har den største frekvens af væksten i den gennemsnitlige husstand.

Stachybotrys

Stachybotrys går under mange navne. Sorter omfatter Stachybotrys chartarum og Stachybotrys atra. Nogle gange refereret til som sort mug, er denne sorte og grønne spore synonymt med giftige mug. Det udsender mykotoksiner, der kan bidrage til allergi, vejrtrækningsproblemer, infektioner og måske endda cancer, ifølge miljø Protection Agency. Selv om mange forme producerer mykotoksiner, producerer Stachybotrys en særlig giftige mykotoksin kaldet Satratoxin H.

Aspergillus

Aspergillus er et andet fælles husstand skimmel. Selvom ikke så farlig som Stachybotrys, nogle stammer producerer mykotoksiner, gør det potentielt farlige. Ikke alle sorter er giftige, men. Aspergillus har over 100 anerkendte arter, som varierer meget i farve, konsistens og molekylære sammensætning.

Alternaria

Alternaria kan vokse såvel udendørs som indendørs. Det foretrækker cellulose (plante-baserede) materialer som træ og visse stoffer (såsom bomuld). Alternaria kan forårsage luftvejssymptomer, overfølsomhed pneumoni (lungebetændelse) og allergiske reaktioner.

Penicillium

Ligesom alternaria favoriserer penicillium cellulose-baserede materialer som gips board, træ og stof. Det betragtes som et allergifremkaldende skimmel, hvilket betyder, at det har den største sundhedsmæssige virkninger på mennesker, der lider af mug allergi. Nogle sorter kan dog producerer mykotoksiner.

Cladosporium

Centers for Disease Control og forebyggelse genkende Cladosporium som en af de mest almindelige husholdning forme (sammen med Penicillium, Aspergillus og Alternaria). Faktisk er Cladosporium en af de to mest almindelige indendørs forme i USA (sammen med Alternaria), ifølge avancerede skimmel inspektion. Selvom Cladosporium kan vises sort og grøn som sort mug, er det ikke giftig. Det indeholder allergener, der kan forstyrre skimmel allergikere.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com