Min Black Eyed Susans har sorte pletter på bladene

December 5

Min Black Eyed Susans har sorte pletter på bladene

Sortøjede Susans (Rudbeckiae) er endemiske for hver del af USA, ganske muligvis gøre dem den mest almindelige wildflower i landet. De er 2 til 3 fødder høj med runde, brune Centre og lyse gule kronblade. Denne plante er en årlig eller hvert andet år, afhængigt af hvor du bor. Dette er en fremragende, native tilføjelse til enhver skære have og afskårne blomster sidste seks til 10 dage i en vase. Det er almindeligt for avlerne med fastsatte parceller at lægge mærke til brune eller sorte pletter på blade af deres planter. Dette problem er ikke en fare for planten sig selv og sin skade er primært kosmetiske.

Septoria Leaf Spot

Septoria leaf spot er de mest almindelige problem avlere har med dette anlæg, ifølge George Weigel, havearbejde ekspert for "Patriot-News." Septoria leaf spot er en svampesygdom, der spreder sig ved sporer. Sporerne overvintre i rådnende plantemateriale. Septoria bladpletter er 1/8 til 1/4 tommer i diameter og angribe planten fra bunden så flytter op løv mod blomsterne. Svampen angribe ikke blomsterne, men kan hurtigt ødelægge løv.

Kantede Leaf Spot

Kantede leaf spot er en bakteriel sygdom. Ifølge Missouri botanisk have, er kantede leaf spot mere almindelige på Goldsturm række black-eyed Susan. Som navnet antyder, er steder som følge af denne sygdom mere kantet end runde. De har også en vand-gennemblødt udseende tidligt i deres udvikling. Kantede leaf spot også starter i bunden af anlægget og gradvist bevæger sig op løv, men undgår blomsterne.

Kontrol

Hvis dine planter bliver angrebet, er det bedste skridt du kan tage til at fjerne de inficerede blade, bag det og smide det i skraldespanden. Holde døde blade ud af kompost---bakterier og svampesporer vil ikke dø og vil genoprette, når de er indarbejdet i ny jord. Hvis løv ser virkelig slemt, gå videre og skære ned alle blomsterne, smide dem væk og lade dem komme tilbage næste år, nye og forbedrede.

Forebyggelse

Ifølge Weigel er leaf spot sygdomme mere almindelige i etablerede black-eyed Susan senge, der er blevet overfyldt. Ud over fattige luftcirkulation, overhead vanding stænk Septoria sporer på nederst blade. Når du har fjernet alle de inficerede blade, grave op og inddele planterne og blade mindst 2 fødder plads mellem hver gruppering for god luftcirkulation. Hvis du vand fra overhead med en slange, så i morgen så planterne har tid til grundigt tør i løbet af dagen. Glem ikke at praksis god haven sanitet: indsamle faldt blade i efteråret og smide det væk---Lad ikke sporer eller bakterier overvintre i haven.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com