Cyklussen af gulerødder

March 14

Cyklussen af gulerødder

Gulerødder er rodfrugter, hvilket betyder, at de vokser under jorden ligesom kartofler. Når du planter gulerødder eller andre grøntsager, er det vigtigt at vide plantens livscyklus, så du ved hvordan du har tendens til at planter ordentligt og hvad de kan forvente. Gulerødder er forskellige fra mange andre grøntsager, fordi de ikke er enårige. Disse rodfrugter er faktisk biennalerne.

Biennalen

Mens enårige fuldføre deres livscyklus i et år, tage biennaler to år før cyklussen er slut. Det første år efter plantning, vokse gulerødder kun bladene og vegetation. Det andet år er når de producerer faktiske gulerødder. Dette er vigtigt, at vide om gulerødder, fordi du skal plante dem et helt år før du kan høste dem, mens de fleste andre grøntsager kræver kun et par måneder til at modnes.

Spiring

Mange mennesker vælger for at plante deres gulerod planter fra frø, i stedet for små frøplanter. Gulerod frø er meget lille, med ca. 2.000 frø montering i en tsk. Efter plantning, tager det 10 til 12 dage for frø til at spire og begynder at vokse.

Vækstperiode

For det første år af din gulerod planteliv producerer den bladgrøntsager grønne skud over jorden. I det andet år af vækst, gulerod plante blomster og producere frø. De fleste sorter er klar til høst i omkring tre måneder efter, at de blomstrer. Kommercielt dyrkede gulerødder er ofte høstes, når de er stadig umodne og derefter solgt som slank baby gulerødder.

Hvilende periode

Mellem de første og andet år af den gulerod liv træder den en hvilende periode. Den hvilende periode normalt falder i løbet af vinteren, som med mange flerårige og toårige planter. Den hvilende periode er afgørende for en gulerod vækst, fordi det forbereder til reproduktion og blomstring i løbet af denne tid.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com