Formering af Gerbera Jamesonii

October 4

Formering af Gerbera Jamesonii

I naturen reproducere Gerbera jamesonii (de populære racer i drivhuse kaldes gerber daisies, Transvaal Tusindfryd eller Barberton Tusindfryd) fra frø, når hundredvis af bittesmå blomster komponere ansigt på blomst bliver bestøvet af insekter. De har også klump i bunden, giver genetiske dubletter af sig selv skal moderen plante dør for uden at blive bestøvet. Moderne spiring teknikker drage fordel af disse egenskaber.

Frø

Frø af Gerbera jamesonii er små, skrøbelige og følsomme miljøforhold. De let spire ikke, og resultaterne er ikke altid den samme som forældreplanter. Frøene er dog, normalt billigere at købe end stik eller fuldvoksen planter, og så de stadig anvendes i boliger og drivhuse. Frøene skal sås i let jord og derefter dækket op med jord til to gange diameteren af frø. Efter omhyggelig vanding i et varmt og smukt oplyste miljø, spire de i en til to uger.

Division

Voksen Gerbera jamesonii klump ofte i bunden, producerer flere kroner omkring den oprindelige krone. Disse planter kan adskilles ved hjælp af en skarp, ren kniv, derefter potteplanter eller plantet separat. Klumper er genetisk identisk til moderplanten, så denne metode til formering er meget populære for hjemmet haven. Dog ikke alle Gerbera daisy klump, så vellykket division kan ikke være muligt.

Vævskultur

Vævskulturer er sædvanligvis udvundet fra roden eller crown væv, og behandles i et laboratorium til at producere store mængder af genetisk identiske Gerbera jamesonii. Dette er fordelagtige, når en ny race af Gerbera jamesonii er opdrættet og bliver populært, at imødekomme efterspørgslen på markedet. Det er dog ofte en bekostelig proces, der kræver en uddannet væv culturist med de rigtige materialer.

Overvejelser

Da divisioner er forholdsvis let at opnå, gerber Bellis samfund og andre plante entusiast deler ofte divisioner, og gartnere, der har vokset gerber daisies med held give dem væk som gaver. Vilde sorter af Gerbera jamesonii kan være svære at finde, og er ofte bestilt som hele planter eller trods vanskelighederne, er vokset fra frø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com