Lag af træerne i junglen

October 14

Lag af træerne i junglen

Jungler eller skove er en kritisk del af jordens økosystem og dækker omkring en tredjedel af jordens totale areal. Som citeret af University of California Museum of Palæontologi, indeholder skove næsten 70 procent af hele kulstof findes i levende ting og to tredjedele af de samlede blad områder af alle planter på landjorden. Jungler inddeles i tre grupper efter latitude: tropiske, det tempererede og de boreale skove, og disse indeholder fire store lag af træer.

Emergent lag

Den emergente lag er det øverste lag af jungler og får mest sol og luft. Træer her stige så højt som 200 fod og så bred som 16 fod i diameter og er hjem til en række af vilde dyr, herunder aber, flagermus, krybdyr og en bred vifte af fugle. Temperaturen i dette lag ser ofte meget høj varme i løbet af dagen før dypning i koldere nætter. Træer her tilpasse sig dette vejr med deres hårdføre, lille, voks belagt løv, der reducerer fordampning.

Baldakinen lag

Baldakin lag er den anden skov lag, med træer, der er 90 til 120 fod høje. Laget baldakin er fuld af en bred vifte af dyreliv, herunder øgler, aber, insekter og dovendyr. Flere arter af levende væsener bebo baldakin lag end nogen andre lag og denne tætte vækst af træer vokser som et dække over skoven. Kun en del af sollys er i stand til at trænge ind i dette lag, støbning en dim, grønt lys på områder nedenfor. Laget baldakin også menigheder off kraftig vind og regn.

Understory lag

Understory lag er det tredje lag og er et meget fugtigt og skyggefuldt område, for det meste indeholdende kort træer på mindre end 60 fod høje og store buske. Vegetationen i dette lag er meget tolerante over for dyb skygge og høj luftfugtighed her. Dette lag har også unge træer og en bred vifte af soft-stammede planter. En række af potteplanter er indfødte understory-laget, som de er vant til at dyrke i svagt lys.

Skovbunden

Skovbunden er det sidste lag af en jungle eller skoven og er fyldt med knuste blade og kviste og rådnende træ og vegetation. Dette lag er meget mørkt, da kun 50 procent af lys fra oven skoven trænger det. Luften er meget fugtigt og stadig. Fælles vegetation i skovbunden består af mange arter af svampe og andre små planter, der trives på rådnende blade og grene.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com